Έκθεση φωτογραφίας της Σολβέϊγκ Καίλερ στο Χώρο Τέχνης 24

25.05.2007
Στη έκθεση με τίτλο Myths η Solveigh Kaehler (Σολβέϊγκ Καίλερ) παρουσιάζει 28 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αποσπάσματα απο το ομώνυμο λεύκωμα της που μετά τη Γαλλία και την Αγγλία κυκλοφορεί τώρα και στην Ελλάδα (εκδόσεις Revoe 2006)
8-30 Ιουνίου 2007 Εγκαίνια Παρασκευή 8 Iουνίου και ώρα 20.00 Στη έκθεση με τίτλο Myths η Solveigh Kaehler (Σολβέϊγκ Καίλερ) παρουσιάζει 28 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αποσπάσματα απο το ομώνυμο λεύκωμα της που μετά τη Γαλλία και την Αγγλία κυκλοφορεί τώρα και στην Ελλάδα (εκδόσεις Revoe 2006). Με την καινούργια της δουλειά η Solveigh Kaehler, που εργάζεται στο Παρίσι, επιστρέφει σε Αθηναïκή γκαλερί με μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη για τη μέχρι τώρα δουλειά της πρόταση: τυπώματα μεγάλων διαστάσεων σε μαύρα κάδρα-κουτιά τοποθετημένα σε 12 σύνολα - 12 μύθους που περιγράφουν εναν κόσμο ασύμμετρο όπου η γέννηση του ονείρου εμφανίζεται ως μοναδικό σωσίβιο.

Φανταστικό η αφαιρετικό, κάθε φωτογραφικό σύνολο της Solveigh Kaehler είναι ενα τοπίο όπου η ύλη, τα όρια και ο χρόνος είναι αβέβαια, όπου οι ομίχλες καλύπτουν την δομή πραγμάτων και χώρων. Ακολουθώντας την ‘παρα-λογική’ των ονείρων, όντα και φαντάσματα συνθέτονται και συναντώνται, περνάνε και εξαφανίζονται αφήνοντας πίσω τους γυμνά τοπία και ερημωμένες εκτάσεις. Στην φωτογραφική πρόταση Myths υπάρχει μια έντονη αντιπαράθεση του έμψυχου και του άψυχου, του δομημένου και του αποδομημένου. Η κίνηση ανάμεσα σε αυτό που βλέπουμε και αυτό που ξέρουμε, αυτό που παρατηρούμε και αυτό που φανταζόμαστε, ανάμεσα στο όλο και το μέρος, είναι αέναη. Η διαδρομή είναι χωρίς κατεύθυνση, το ταξίδι μένει σε αυτά που λείπουν, αυτά που υπονοούνται.

Η καλλιτεχνική ταυτότητα της Solveigh Kaehler εστιάζεται στο θέμα της ύπαρξης. Τα φιλμ υψηλής ταχύτητας που χρησιμοποιεί αλλοιώνουν την πυκνότητα της ύλης δίνοντας στα θέματά της μια διάσταση μη πραγματικού. Η αποδόμηση της φύσης, των πόλεων και των βλεμμάτων, η αστραφτερή θολότητα, τα κινούμενα πρόσωπα και τα διάφανα κτίρια τοποθετούνται στο χώρο σαν ιερές εικόνες της ύπαρξης.