Μοναδικές ιταλικές γεύσεις στα Βόρεια Προάστια!

29.05.2007
Το νέο ιταλικό εστιατόριο Acqua Azzurra μας καλωσορίζει στην μοναδική αυλή του, όπου ο σεφ Stefano Morroni ετοίμασε νέα καλοκαιρινά πιάτα και φιλοδοξεί να προσφέρει
Το νέο ιταλικό εστιατόριο Acqua Azzurra μας καλωσορίζει στην μοναδική αυλή του, όπου ο σεφ Stefano Morroni ετοίμασε νέα καλοκαιρινά πιάτα και φιλοδοξεί να προσφέρει την απόλυτη ευχαρίστηση ενός αυθεντικού Ιταλικού δείπνου.

Το Acqua Azzurra Ristorante, παρουσιάζει τις αυθεντικές σπιτικές Ιταλικές συνταγές ενώ όλες τις σάλτσες, πάστες και τα γλυκά παράγονται αποκλειστικά στην κουζίνα του. Ο σεφ χρησιμοποιεί μόνο φυσικά και αγνά υλικά, όπως το καλύτερο εισαγόμενο αλεύρι semolina, αγνό παρθένο ελαιόλαδο και ποικιλία από τα καλύτερα παγκόσμιας φήμης Ιταλικά τυριά.

Καθημερινά στην κουζίνα του Acqua Azzurra ζυμώνεται φρέσκο ψωμί χωρίς συντηρητικά. Τα κρέατα είναι φρέσκα και υψηλής ποιότητας, διαλέγονται από τον χασάπη και κόβονται από τα έμπειρα χέρια του σεφ. Η προμήθεια σε θαλασσινά, όστρακα, αστακούς, γαρίδες, καθώς και η «ψαριά της ημέρας» γίνεται κάθε μέρα σε αποκλειστική συνεργασία με δύτες και ψαράδες.

Ένα Ιταλικό γεύμα είναι μια ανέμελη και χαλαρή γιορτή με ορισμένους κανόνες. Το παραδοσιακό Ιταλικό μενού χαρακτηρίζεται από πέντε κατηγορίες. Ένα πλήρες γεύμα περιέχει:
Antipasti - σημαίνει «πριν το γεύμα», όπως το Carpaccio di Tonno (Λεπτές φέτες από φρέσκο μαριναρισμένο τόνο πάνω σε ρόκα και ραντίτσιο).
Primo Piato - Το πρώτο πιάτο (συνήθως παστά ή ριζότο) όπως το εξαιρετικό Linguine al Tartuffe in Bianco (Λιγκουίνι σοταρισμένα με κυδώνια ,ελαιόλαδο, σκόρδο, λευκό κρασί και peperoncino)
Secondo, cotorni o insalata - Κυρίως πιάτο, όπως Pesce Spada alla Griglia (Φιλέτο ξιφία στην σχάρα) και λαχανικά ή σαλάτα (Insalata della Casa, Η σπιτική μας σαλάτα με μαρούλι, κουκουνάρια, τραγανά κρουτόν, σταφίδες, τριμμένη παρμεζάνα και σάλτσα βινεγκρέτ).
Dolce o Frutta - Γλυκό ή Φρούτα όπως Tortina al limone con gelato di vaniglia (Χλιαρή τάρτα με κρέμα λεμονιού γκρατινέ με παγωτό βανίλιας)
Caffe - Καφέ
Ammazzacaffe - Grappa ή Amaro
Ο Ιταλικός τρόπος φαγητού είναι άκρως ισορροπημένος: υδατάνθρακες από το πρώτο πιάτο και το ψωμί, πρωτεΐνες από το πρώτο και το κυρίως πιάτο, βιταμίνες και μέταλλα από τα λαχανικά και τα φρούτα. Δεν είναι απαραίτητο να παραγγείλετε από όλη την σειρά των πιάτων αλλά κρατήστε κατά νου ότι οι Ιταλικές μερίδες είναι μικρότερες. Εάν σας αρέσει το Ιταλικό φαγητό, ο Ιταλικός τρόπος ζωής, η πλούσια κουλτούρα και η γαστρονομική ποικιλία της Ιταλίας, τότε το Acqua Azzurra είναι ο σωστός χώρος! Και να θυμάστε, όπως λέει και ο σεφ του Stefano : Mangiare Bene!


Χαριλάου Τρικούπη & Γορτυνίας, Κηφισιά
Τηλ 210 62.31.322 -3