«Βιβλιοθήκη και Διά βίου μάθηση» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

29.05.2007
Με τίτλο «Βιβλιοθήκη και Διά βίου μάθηση: Η Ελληνική Πραγματικότητα», διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου
Με τίτλο «Βιβλιοθήκη και Διά βίου μάθηση: Η Ελληνική Πραγματικότητα», διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007, ώρα 16.00, στο Περιστύλιο β΄ορόφου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Η εκδήλωση έχει στόχο να ενημερώσει τους βιβλιοθηκονόμους και το ευρύ κοινό για τις τρέχουσες προοπτικές και δυνατότητες των βιβλιοθηκών να αναπτύξουν προγράμματα διά βίου μάθησης, συμβάλλοντας έτσι στη διάχυση της γνώσης σε όσο το δυνατόν ευρύτερες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες. Η εκδήλωση, στην οποία εχουν κληθεί ειδικοί του χώρου, είναι επικεντρωμένη στην ελληνική πραγματικότητα και θα στραφεί γύρω από θέματα όπως:

- η δυναμική των βιβλιοθηκών ως ζωντανών οργανισμών πληροφόρησης,

- ο νέος ρόλος των βιβλιοθηκών στα πλαίσια της αναδυόμενης «Κοινωνίας της Γνώσης»,

- προγράμματα ελληνικών βιβλιοθηκών που σχετίζονται με τη διά βίου μάθηση και

- τρόποι με τους οποίους οι βιβλιοθήκες μπορούν να εμπλακούν και να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοια προγράμματα.

Ταυτόχρονα, οι βιβλιοθηκονόμοι, ως επαγγελματίες της πληροφορίας, θα ανταλλάξουν ιδέες για ανάληψη πρωτοβουλιών και εμπλοκή σε προγράμματα διά βίου μάθησης όπως οι δράσεις που αναπτύσσει στους χώρους της η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου τα τελευταία χρόνια, με τη συνεργασία σημαντικών φορέων από το χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και με την ελληνική Πολιτεία, όπως :

- Πρόγραμμα πληροφοριακής παιδείας για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με το Γραφείο Δικτυακής Πύλης του Υπ.Ε.Π.Θ.,

- Προγράμματα πληροφοριακής παιδείας για μαθητές,

- Σειρά εισαγωγικών μαθημάτων υπολογιστών σε συνεργασία με την ΕCDL Ελλάς,

-          Σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων και βραδιές βιβλίου για το ευρύ κοινό.

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Δηλώσεις συμμετοχής

Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου, τηλ.: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή: 8.30-15.00 και Σάββατο: 8.30-14.00).