«Recreation - Maid in Greece» στη Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

29.05.2007
Τις έννοιες του εγκλεισμού, της ελευθερίας, της φυγής και της απόδρασης ενταγμένες στη γενικότερη έννοια της ετεροτοπίας ερευνούν 15 γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες, που παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην έκθεση με τίτλο «Recreation - Maid in Greece»
Τις έννοιες του εγκλεισμού, της ελευθερίας, της φυγής και της απόδρασης ενταγμένες στη γενικότερη έννοια της ετεροτοπίας ερευνούν 15 γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες, που παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην έκθεση με τίτλο «Recreation - Maid in Greece», η οποία φιλοξενείται στο Αλατζά Ιμαρέτ και θα μείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Θάλειας Στεφανίδου και μέσα από διαφορετικά εικαστικά μέσα - ζωγραφική και φωτογραφία, αλλά και βίντεο και κατασκευές οι Ν. Αλεξίου, Χ. Δημητριάδη, Μ. Ελευθεριάδης, Χ. Επαμεινώνδα, Β. Ζωγράφος, Δ. Καβαλιεράτος, Α. Μπούτλης, Ν. Μάρκου, Ζ. Ξαγοράρης, Ν. απακωνσταντίνου, Α. Ποταμιάνου, Ε. Στεφανή, Σ. Τσιβόπουλος, Ν. Χαραλαμπίδης και Σ. Χριστοδουλίδης καταθέτουν τις απόψεις τους για τις εκδοχές της ετεροτοπικής συνθήκης.

Η 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ,που έχει γενικό τίτλο «Ετεροτοπίες», διοργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου με πολλές εκθέσεις και παράλληλες εκδηλώσεις.