Η Ντριμ Τιμ του Ελληνικού θεάτρου στο Φεστιβάλ Πέτρας

30.05.2007
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, πραγματοποίησε την ετήσια συνέντευξη τύπου σήμερα 29 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, πραγματοποίησε την ετήσια συνέντευξη τύπου σήμερα 29 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ. στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών τίμησαν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ και μίλησαν για τις παραστάσεις τους στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τον συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο συναυλίες του αλλά και για τους 20 καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος μίλησε για τη σοβαρότητα του θεσμού του Φεστιβάλ Πέτρας. Ο Γιώργος Αρμένης αναφέρθηκε στη δυσκολία να υποστηρίξεις κωμωδία και κυρίως Αριστοφάνη, ο Θύμιος Καρακατσάνης με το καυστικό του χιούμορ έθεσε υπό την κρίση των δημοσιογράφων και κατήγγειλε των "Πολιτική" του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και κάλεσε όλους τους ανθρώπους του Ελληνικού Θεάτρου να αντισταθούν στις αποφάσεις αποκλεισμού από το Φεστιβάλ Αθηνών. Ο Γιάννης Βόγλης αναφέρθηκε για το "Έτος Καζαντζάκη". Ο Μίλτος Πασχαλίδης εκπροσώπησε το Ά Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Δυτικής Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος και Διευθυντής του περιοδικού "Ταχυδρόμος", Νίκος Αμανίτης, συντονιστής της παρουσίασης-συζήτησης επικέντρωσε την τοποθέτηση του σε τρια σημεία του Φεστιβάλ, στο αφιέρωμα στο Νίκο Μαμαγκάκη, στο Ά Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Δυτικής Αθήνας και στη συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών με το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2007.

Στο τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Θέατρο Πέτρας και ευχήθηκαν ένα ακόμα επιτυχημένο Φεστιβάλ.