Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης στο Europe on Stage!

30.05.2007
Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο EUROPE ON STAGE, AN ANTHOLOGY OF 27 ONE-ACT PLAYS, που θα παρουσιαστεί στο ?2007 CONFERENCE OF THE SALVATORE QUASIMODO INTERNATIONAL PRIZE IN BALATONFURED?

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο EUROPE ON STAGE, AN ANTHOLOGY OF 27 ONE-ACT PLAYS, που θα παρουσιαστεί στο "2007 CONFERENCE OF THE SALVATORE QUASIMODO INTERNATIONAL PRIZE IN BALATONFURED".

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης συμμετέχει με το μονόπρακτο «ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ», το οποίο μεταφράστηκε στα ιταλικά και τα ουγγρικά. Το έργο θα συμπεριληφθεί σε έκδοση που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ουγγαρία στα τέλη Ιουνίου, με επιμέλεια των Joseph Farrell και Dante Marianacci, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη της επιλογής των έργων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ιταλικού Ινστιτούτου Πολιτισμού της Βουδαπέστης και του Ιδρύματος Salvatore Quasimodo, που συστήνει στο αναγνωστικό κοινό 27 μονόπρακτα θεατρικά έργα νέων συγγραφέων από τις αντίστοιχες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1970 και σήμερα ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο. Εργάστηκε στην τηλεόραση, στη διαφήμιση και στον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με εφημερίδες και περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια διευθύνει την πολιτιστική έκδοση highlights. Το πρώτο του θεατρικό έργο, Ουδέτερη ζώνη, απέσπασε το Γ’ Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα. Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ κυκλοφορεί το βιβλίο του ΠΑΡΑΒΟΛΗ, μια νουβέλα που μιλά για την ελπίδα, τον έρωτα, τη ζωή και το θάνατο, που φτωχαίνουν όταν απολέσουν την αλήθεια τους. Πρόκειται για μια αλληγορία μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μια ιστορία για την άνιση μάχη ανάμεσα σε ό,τι πραγματικά είμαστε και σε όσα θα θέλαμε να έχουμε υπάρξει. Προηγούμενα βιβλία του Η συνάντηση (Ίνδικτος, 2002 , κυκλοφορεί και στα ιταλικά από τις εκδόσεις Effigie, 2004), Βαθύ πηγάδι (Ίνδικτος, 2003), Ο βαθμός δυσκολίας (Ίνδικτος, 2004).