Γευστικές εμπειρίες...

04.06.2007
Το ιταλικό «Da Βruno», το κοσμοπολίτικο «Αpplebees», ο γραφικός «Κώστας» της Παιανίας, ο παραδοσιακός «Λατίφης» της Πλάκας και η «Παγωτομανία» είναι οι προτάσεις μας γι αυτή την εβδομάδα

Από τον Αλέξανδρο Τριβόλη
Επιμέλεια: Γιάννα Γεωργούλα
[email protected]

Μπαίνουμε στο καλοκαιράκι και ενώ οι πιο τολμηροί άρχισαν να επισκέπτονται τις αθηναϊκές παραλίες, η σκέψη μας ήδη τρέχει στις διακοπές, που δεν βρίσκονται και πολύ μακριά. Μέχρι τότε οι προτάσεις μας θα σας συντροφεύσουν με γευστικές ποιοτικές επιλογές.

Στο Παλαιό Φάληρο ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο θα σας ξεναγήσει στην παραδοσιακή κουζίνα της γειτονικής Ιταλίας. Πρόκειται για το «Da Βruno». Ιταλικές μοναδικές σπεσιαλιτέ σάς περιμένουν και συχνά-πυκνά διοργανώνονται παραδοσιακές βραδιές με πιάτα από διάφορα μέρη της Ιταλίας. Προσεγμένο σέρβις. Εξαιρετική ποικιλία κρασιών. Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλ. Φάληρο. Τηλ.: 210-9818959.

Στη συνέχεια το κοσμοπολίτικο «Αpplebees» του Κεφαλαρίου θα σας συναρπάσει. Η όμορφη, φιλόξενη ατμόσφαιρα, η αυθεντική διακόσμηση και η φιλική εξυπηρέτηση θα σας κάνουν σίγουρα τη βραδιά αξέχαστη. Επιλέξτε από μία ποικιλία λαχταριστών πιάτων ή κοκτέιλ και ταξιδέψτε γευστικά με τη συνοδεία κεφάτης μουσικής. Γιατί στα «Αpplebees» κάθε μέρα είναι γιορτή. Χαριλάου Τρικούπη και Φιλαδελφείας, Κηφισιά. Τηλ.: 210-6233514.

Ο παραδοσιακός «Κώστας» της Παιανίας, η επόμενη πρότασή μας. Με θέα ολόκληρη την περιοχή των Μεσογείων και το αεροδρόμιο, απολαύστε μοναδικές σπεσιαλιτέ από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Πρότασή μας το μπιφτέκι του Κώστα. Κάποιες Παρασκευές μια μοναδική παρέα με κιθάρες και μαντολίνα σας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Προφήτη Ηλία 4 στην Παιανία. Τηλ.: 210-6646532. Από την Αττική Οδό έξοδος 18.

Αλλά εάν το κέφι σας ζητάει κάτι πιο ελληνικό, στη σκιά της Ακρόπολης, εκεί στα μαγικά στενάκια της Πλάκας, ένα καφέ, ο «Λατίφης», θα σας μεταφέρει στο ύφος της εποχής. Απολαύστε τον καφέ σας ή ένα δροσιστικό κοκτέιλ και ξεχάστε το άγχος της μεγαλούπολης. Κυδαθηναίων 30, Πλάκα. Τηλ.: 210-3231605.

Για το τέλος αφήσαμε την πιο γλυκιά νοσταλγία, τη μοναδική «Παγωτομανία», που μπορείτε να τη βρείτε σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Η πρότασή μας για την «Παγωτομανία» στο Τολό της περιοχής του Ναυπλίου. Δοκιμάστε μοναδικά παγωτά, είτε σερβιριζόμενα μόνα τους, είτε μαζί με βάφλα, ή με κάποιο από τη μεγάλη ποικιλία γλυκών, έτσι όπως ξέρει μόνο η «Παγωτομανία» να σερβίρει. Σέκερη 39, Τολό. Τηλ.: 27520-59744.

Δουραμπέης: Για φρέσκο ψάρι...
Μια ψαροταβέρνα από αυτές που έχουν γράψει ιστορία στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα. Πρόκειται για τον μοναδικό «Δουράμπεη», που δύο και πλέον γενιές έχει μάθει τον κόσμο να γνωρίζει τι σημαίνει καλό ψάρι. Ανεπανά-ληπτες σπεσιαλιτέ με ό,τι προσφέρει η θάλασσα. Μοναδικές λιχουδιές που θα σας μαγέψουν γευστικά. Συνοδέψτε με ουζάκι ή με κάποιο ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί. Ο εσωτερικός του χώρος αποτελεί αρμονική συνύπαρξη του παλιού με το νέο. Τα μεγάλα παράθυρα με τα φινιστρίνια σού δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε πλοίο και δημιουργούν μια διαφορετική αίσθηση. Ολόφρεσκες πρώτες ύλες με ψάρια και όστρακα αλιευμένα από τα όμορφα ελληνικά νησιά. Ακτή Πρωτοψάλτη 29, Δελφινάριο. Τηλ.: 210-4122092.