Τρεις μέρες στην Αβάνα

07.06.2007
Τη θερμή και υγρή ατμόσφαιρα της Κούβας αιχμαλωτίζει στα πρόσωπα των κατοίκων της ο Αμερικανός φωτογράφος Robert A. McCabe. 86 έγχρωμα φωτογραφικά ενσταντανέ στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έως και 22 Ιουλίου.

Τη θερμή και υγρή ατμόσφαιρα της Κούβας αιχμαλωτίζει στα πρόσωπα των κατοίκων της ο Αμερικανός φωτογράφος Robert A. McCabe

Η Έκθεση Φωτογραφίας "Τρεις μέρες στην Αβάνα" περιλαμβάνει 86 έγχρωμα φωτογραφικά ενσταντανέ με φόντο την πολύχρωμη Αβάνα, τα οποία παρουσιάζονται από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έως και 22 Ιουλίου.

Η Αβάνα του McCabe δεν είναι, βέβαια, η Αβάνα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ ή της Άβα Γκάρντνερ ή του Γκράχαμ Γκριν. Και όμως, ο λάγνος χαρακτήρας της δεν έχει χαθεί εντελώς, περνώντας από τον φακό της Nikon του McCabe.

Ο Αμερικανός φωτογράφος έμεινε μόνο τέσσερις μέρες στην Αβάνα, και από ότι λέει και ο ίδιος αυτό το σύντομο της επίσκεψής του ίσως τον βοήθησε να εστιάσει πιο παθιασμένα στα ανθρώπινα πρόσωπα - ακόμα ζεστα και φιλικά, παρά τις στερήσεις από το εμπάργκο των ΗΠΑ και του καθεστώτος Κάστρο.

Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Βασ. Όλγας 108, Θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310 295170, 295171
URL: www.miet.gr
www.mccabephotos.com