Πολυμεσικός "Προμηθέας" στο Μπενάκη

11.06.2007
Την art performance με τίτλο "Prometheus", εμπνευσμένη από τον μύθο του Προμηθέα, σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο Φίλιππος Mendes Λάζαρης στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, στις 28 και 29 Ιουνίου.
Την ελληνοβραζιλιάνικη art performance με τίτλο "Prometheus", εμπνευσμένη από τον μύθο του Προμηθέα, σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο Φίλιππος Mendes Λάζαρης στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στις 28 και 29 Ιουνίου.

Πρόκειται για μια multimedia παραγωγή που επιχειρεί να δημιουργήσει έναν μεταβατικό, σχεδόν άυλο χώρο ως τόπο μνήμης στοιχείων του μύθου με άξονα τον κύβο, όπου αιωρείται ο performer, και παράλληλες 3D βιντεοπροβολές.

Παρεμβάλλονται κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο πρωτότυπο, εμπνευσμένα από τον μύθο του Προμηθέα. O Δ.Ν. Μαρωνίτης διαβάζει Ησίοδο, ο Oskar Werner απαγγέλει Γκαίτε, ενώ ακούγονται αποσπάσματα από τα κείμενα του Αισχύλου, του Χέλντερλιν, του Byron και του Rene Char. Την performance διανθίζουν ζωγραφικά έργα: Durer, Rubens, Girodet, Turner, Bocklin, Gustave Moreau, Georg Grosz.

Τη μουσική συνέθεσε ειδικά για την παράσταση ο Βραζιλιάνος συνθέτης Ze Luiz Rinaldi.

"PROMETHEUS": ART PERFORMANCE
Μουσείο Μπενάκη (νέο κτίριο), Πειραιώς 138,
Είσοδος: 5 ευρώ
Έναρξη: 22:00
URL: www.prometheus.gr