Βόλτα στη Νέα Σμύρνη

11.06.2007
Από την παραδοσιακή ταβέρνα του «Κρητικού» έως την γραφική «Μάνια» με τις ελιές και το γευστικό «Crepa-Crepa», στο μοναδικό στέκι «Τhe Grotto cafe» ή το εντυπωσιακό «Cafe ole»

Από τον Αλέξανδρο Τριβόλη Επιμέλεια: Γιάννα Γεωργούλα
[email protected]

Την κοσμοπολίτικη Νέα Σμύρνη με το πλούσιο πράσινο και την όμορφη πλατεία της επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε γι’ αυτή την εβδομάδα. Πρώτη μας πρόταση ο «Κρητικός».

Μία παραδοσιακή ταβέρνα ντυμένη στο ξύλο που εδώ και χρόνια έχει γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο. Απολαύστε στην καταπράσινη βεράντα του λαχταριστές κρεατολιχουδιές από τα φρεσκότατα κρέατα που σερβίρει ψημένα στα κάρβουνα και πολλούς πικάντικους μεζέδες. Συνοδέψτε με καλό χύμα κρασί. Προσεγμένο όχι εξεζητημένο σέρβις. Ραιδεστού 36-38 Νέα Σμύρνη. Τηλ.: 210-9414796.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη γραφική «Μάνια». Στον πανέμορφο χώρο της μέσα στις ελιές, στο πιο ήσυχο σημείο της περιοχής, απολαύστε συνταγές που έρχονται από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Μελιτζανόπιτα, ντοματοκεφτέδες και πλούσια ποικιλία κρεάτων σας περιμένουν. Ακόμη στη «Μάνια» θα βρείτε πάντα φρέσκο ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες. Αιγαίου 67 και Κυζίκου Νέα Σμύρνη 13. Τηλ.: 210-9315016.

Αλλά εάν επιθυμείτε κάτι γρήγορο και γευστικό, το μοναδικό «Crepa-Crepa» θα σας ικανοποιήσει και τις πιο ιδιαίτερες γευστικές προτιμήσεις. Από έθνικ ή βετζετέριαν κρέπες και γιατί όχι και λάιτ. Ολες σας οι προτιμήσεις φιάχνονται παρουσία σας. Εάν λοιπόν θέλετε πραγματική κρέπα ελάτε στο Crepa-Crepa. Ειρήνης 2 Νέα Σμύρνη. Τηλ.: 210-9317705.

Στη συνέχεια πάνω στον πεζόδρομο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στο δεκαέξι της Δευτέρας Μαΐου βρίσκεται η καφετέρια-στέκι συνάντησης το «Τhe Grotto cafe». Αθλητές, φοιτητές, φατσούλες, απόδραση από τα «Βusiness meetings» και σε πρώτη ζήτηση καπουτσίνο, φρέντο, κοκτέιλς, για τις λάιβ ροκ βραδιές και πάρτι που φτάνουν μέχρι το πρωί. 2ας Μαΐου 16. Νέα Σμύρνη Τηλ.: 210-9312413.

Κατεβαίνοντας από το τραμ προχωράμε αριστερά μόλις πέντε βήματα και συναντάμε το «Cafe ole» Δεκατρία χρόνια προσφέρει με επιτυχία τον μοναδικό καφέ του, που ξεχωρίζει στην περιοχή. Ακόμη ζεστά ροφήματα, φρουτοχυμοί και καλοκαιρινά κοκτέιλ θα σας μαγέψουν. Μουσικές επιλογές από τζαζ, σόουλ, φανκ, μέσα στα σκιερά δένδρα της πλατείας. 2ας Μαΐου 38, Νέα Σμύρνη. Τηλ.: 210-9333606.