Εκδηλώσεις Φεστιβάλ Πηνειού 2007

11.06.2007
Πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσικά-θεατρικά δρώμενα, οικολογικές ευαισθησίες και αγροτοτουρισμός σε ένα Φεστιβάλ που πραγματοποιείται φέτος 16 με 22 Ιουνίου στις όχθες του ποταμού Πηνειού.

Στις εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς όχθες του ποταμού Πηνειού πραγματοποιείται και φέτος 16 με 22 Ιουνίου το «Φεστιβάλ Πηνειού», το οποίο συνδιοργανώνεται από 55 φορείς, μεταξύ των οποίων οι: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων, Λέσχες Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας, Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, Ορνιθολογική Ελληνική Εταιρεία, Πανθεσσαλικό Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Ενάντια στα Μεταλλαγμένα, Σύλλογος Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού, Ερυθρός Σταυρός, Ελληνικός Προσκοπισμός κλπ.

Το φετινό Φεστιβάλ φιλοξενεί «παραποτάμιες» πόλεις της Ευρώπης, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, σχετικά με τον πολιτισμό και την οικολογία. Στόχος είναι η διαμόρφωση συνείδησης για την οικολογική ισορροπία του ποταμού και η προσέλκυση τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναλυτικά:

Σάββατο 16/06/2007

07:30 μ.μ. «Γύρος της πόλης με ποδήλατο», με αφετηρία και τερματισμό τη κοίτη του Πηνειού ποταμού σε συνεργασία με τους φορείς του προγράμματος «Η πόλη μου με ποδήλατο». Ηγείται η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Α ΕΞΕΔΡΑ
09:00 μ.μ. Τελετή έναρξης του φεστιβάλ με χαιρετισμό του Δημάρχου Λαρισαίων.

09:10 μ.μ. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
«ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ»
Κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

Β ΕΞΕΔΡΑ
11:00 μ.μ. ROCK FESTIVAL
Μουσική συνάντηση τοπικών μουσικών σχημάτων με τους:
JAKI’S CANDLE (alternative-hard rock)
FRUITFLIES (funk-pop-rock)
BAD NEWS (classic rock-funk rock)

Κυριακή 17/06/2007

Α ΕΞΕΔΡΑ
07:30 μ.μ. Θεατρική δραματοποίηση του μύθου του Αισώπου, «Η ΑΛΕΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΕΝΗ ΟΥΡΑ» από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΙΑΣΩΝ» και του 2ου ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ (τμήμα προσχολικής αγωγής).


Β ΕΞΕΔΡΑ
11:00 μ.μ. Συναυλία με τον ΑΞΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΗ (Μια μεταφορά από τη ROCK στη ROCK όπερα με τον σολίστα ΑΞΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΗ «με τους 23»)


Δευτέρα 18/06/2007

Α ΕΞΕΔΡΑ
07:30 μ.μ. Θεατρική αφήγηση παιδικών παραμυθιών από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΙΑΣΩΝ» και του 2ου ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ (τμήμα προσχολικής αγωγής)

09:00 μ.μ. «ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ»
Σκηνοθεσία: Nίκος Διαμαντής
Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Ρήγος

Β ΕΞΕΔΡΑ
11:00 μ.μ. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ BUSY TONE - Μια μουσική περιήγηση στον χώρο της ROCK που θα ζωντανέψει αξέχαστα τραγούδια από την εποχή των 70ης έως και σήμερα.

Τρίτη 19/06/2007

Α ΕΞΕΔΡΑ
07:00 μ.μ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Γ.Ε.Ε. ΤΟΥ Υπ.Ε.Π.Θ.
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανουδάκη. Ομιλίες.

09.00 μ.μ. «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»
«Καβγάδες στην Κιότζια» του Carlo Goldoni
Μετάφραση: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Σκηνοθεσία Πόπη Πελτεκοπούλου.


Β ΕΞΕΔΡΑ
11.00μ.μ. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗ - Μουσικές διασκευές από David Bowie, Rolling Stonew, Doors, Σαββόπουλο, Ξυλούρη, Μάλαμα κ.α.

Τετάρτη 20/6/2007

Α ΕΞΕΔΡΑ

09.00μ.μ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΛΕΣΧΩΝ Π.Δ.Α. Μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά.

10.00 μ.μ. Στο περίπτερο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πλέον, άναμμα της πυράς.

Β ΕΞΕΔΡΑ
10.30 μ.μ. «NOVITANGO QUINTET»
Το πρόγραμμα 4 εποχές και ένας μύθος παρουσιάζει το κλασικό έργο, 4 εποχές στο λιμάνι του Buenos Aires του Astor Piazzola μέσα από αποσπασματικές αναφορές στη μυθοπλασία του Τάνγκο από κείμενα του J.L.Borges.

Πέμπτη 21/06/2007

Α ΕΞΕΔΡΑ
07.30 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ με θέμα ΗΛΕΙΑΚΟ ΠΗΝΕΙΟ και την πιθανή μυθολογική σχέση του, με τον ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ.

09.30 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ «ΜΑΝΝΑ ΓΕΝΝΤΣΕΙ Η ΠΡΟΥΒΑΤΙΝΑ» Μια χιουμοριστική διασκευή του «Φιόρο του Λεβάντε» προσαρμοσμένη στη γλώσσα, τα ήθη και έθιμα και πρότυπα της Θεσσαλονίκης υπαίθρου.

Β ΕΞΕΔΡΑ
08:00 μ.μ. «ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» του Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ.
Φέτος για πρώτη φορά, μουσικά σχήματα των λεσχών πολιτισμού θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Πηνειού με πλούσιο πρόγραμμα, σύμφωνα με την πρόταση των δασκάλων μουσικής των λεσχών .

Παρασκευή 22/06/2007

Α ΕΞΕΔΡΑ
08:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΟΥΚΛΟΘΙΑΣΟΣ έργο «ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ». Καθημερινά θα λειτουργεί έκθεση κούκλας και κατασκευές από τα παιδιά.

Β ΕΞΕΔΡΑ
10.20 μ.μ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2007 10.30 μ.μ
Μουσική εκδήλωση με τους: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σάκη Μπουλά, Αντώνη Μιντζέλο. Μαζί τους η Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα αφηγήσεις πρωτότυπων παιδικών παραμυθιών, από τον σύμβουλο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Πηνειού 2007, συγγραφέα και σκηνοθέτη Βαγγέλη Κολώνα.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει και ενδιαφερουσες παράλληλες Δράσεις των Συνδιοργανωτών Φορέων.