Οι "Ύδρες" του Τέτση

11.06.2007
Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Παναγιώτη Τέτση εγκαινιάζεται στο Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη στην Ύδρα, το αγαπημένο νησί καταγωγής και έμπνευσης του μεγάλου Έλληνα εικαστικού.

Σημαντικά έργα του εικαστικού Παναγιώτη Τέτση συγκεντρώθηκαν από ιδιωτικές συλλογές και μουσεία, για να επιστρέφουν στη γενέτειρα του δημιουργού, την Ύδρα.

Η ρετροσπεκτίβα με τα ζωγραφικά έργα του Τέτση φέρει τον τίτλο «Η Ύδρα του Τέτση» και εγκαινιάζεται στις 15 Ιουνίου σε έναν χώρο ιδιαίτερης βαρύτητας για την ιστορία του νησιού, το Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη.

Ο Παναγιώτης Τέτσης γεννήθηκε στην Υδρα το 1925. Μόλις 15 ετών άρχισε μαθήματα ζωγραφικής, και ήρθε σε επαφή με τον Πικιώνη και το Χατζηκυριάκο-Γκίκα, οι οποίοι επηρέασαν και ενέπνευσαν την καλλιτεχνική του διαδρομή.

Τα περίφημα τοπία της Ύδρας του Τέτση είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και το περασμένο καλοκαίρι στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή στην Άνδρο. Οι τεχνικές του Παναγιώτη Τέτση είναι το λάδι, η υδατογραφία, η χαρακτική, ενώ το χρώμα αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες αφήγησης στη ζωγραφική του.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Iουνίου - 30 Σεπτεμβρίου 2007
Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη - Ύδρα
Δήμος Ύδρας - www.hydra.gr
Τηλ.: 22980-52210