Πεθαίνει ο Χάρι Πότερ;

12.06.2007
Εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι θα τρέξουν στις 21 Ιουλίου στα ξένα βιβλιοπωλεία για ένα αντίτυπο του «Ηarry Potter and the Deathly Ηallows», του έβδομου και τελευταίου βιβλίου της σειράς της Τζ. Ρόουλινγκ.
Εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι θα τρέξουν στις 21 Ιουλίου στα ξένα βιβλιοπωλεία για ένα αγγλικό αντίτυπο του «Ηarry Potter and the Deathly Ηallows», του έβδομου και τελευταίου βιβλίου της σειράς της Τζ. Ρόουλινγκ.

Οι μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων έχουν ήδη αναγγείλει φοβερές και τρομερές εκπτώσεις, πασχίζοντας να βγάλουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από τους μικρούς και μεγάλους "Ποτερομανείς" που θα σπεύσουν να αποκτήσουν το πολυαναμενόμενο βιβλίο.

Ο επίλογος των θρυλικών περιπετειών του αγοριού-μάγου Χάρι Πότερ ενάντια στις δυνάμεις του κακού φημολογείται ότι θα γραφτεί με τον θάνατο δύο χαρακτήρων από την παρέα, ενώ και η τύχη του ίδιου του πρωταγωνιστή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τη δημοσίευση του βιβλίου.

Μια από τις αμέτρητες εκδοχές που κυκλοφορούν από τους φανατικούς «χαριποτερίστες» στο διαδίκτυο είναι ότι οι χαρακτήρες που πεθαίνουν είναι ο ίδιος ο Πότερ και ο Voldemort, ενώ η τελευταία σκηνή του βιβλίου θέλει τον Χάρι Πότερ να αγκαλιάζει τους πολυαγαπημένους του γονείς, έχοντας σώσει τη Μ. Βρετανία από το απόλυτο κακό!

Το βιβλίο, πάντως, προβλέπεται να "πετάξει" από τα ράφια με ρυθμούς ρεκόρ και ήδη σε κάποια καταστήματα οι προ-παραγγελίες αγγίζουν τα ύψη. Το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Amazon και τα Wal-Mart Stores έχουν κατεβάσει την τιμή πώλησης σχεδόν στο 50%. Τα «Βarnes & Νoble» και το «Βorders Group» πωλούν το βιβλίο με έκπτωση 40%.

Το Amazon έχει δεχτεί περίπου 1 εκατομμύριο προ-παραγγελίες και το Barnes & Noble κάνει λόγο για 500.000 αντίτυπα, γεγονός που σπάει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ.

Στην Ελλάδα το βιβλίο (ελληνική έκδοση) αναμένεται στις 3 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Την αγγλική έκδοση εισάγει τόσο ο «Ψυχογιός» που έχει τα δικαιώματα της σειράς, όσο και άλλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων.