13o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

13.06.2007
Η Καλαμάτα, γίνεται και αυτό το καλοκαίρι αγαπημένη πόλη του χορού, φιλοξενώντας, από 13 έως 22 Ιουλίου 2007, το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Το 13ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναμένεται και φέτος δυναμικό και πλούσιο, συνεχίζοντας τη σταθερή του υποστήριξη στην προώθηση της χορευτικής τέχνης, με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή.

Στη φετινή συνάντηση πρωτοστατεί το Βέλγιο, η μικρή αυτή χώρα με την εξαιρετικά ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα. Από αυτό το σταυροδρόμι των πιο ετερόκλητων αισθητικών ρευμάτων αναδύθηκαν, ήδη από το 1980, διαφορετικές γενιές Φλαμανδών δημιουργών, με σπουδές κυρίως στις πλαστικές τέχνες, παρασύροντας στην πρωτοπορία και τα χορευτικά πράγματα.

Παράλληλα με την ξένη σκηνή, το Φεστιβάλ αναδεικνύει και φέτος τη δυναμική της ελληνικής παρουσίας με τη συμμετοχή των χορογράφων-χορευτών Φώτη Νικολάου (ομάδα X-it), και της Λίντας Καπετανέα με τον Jozef Frucek (ομάδα RootlessRoot). Με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται και οι χορογραφίες των Γάλλων Dominique Boivin και Pascale Houbin, και του Σουηδού Palle Dyrvall.

Στο φετινό σεμινάριο Σύγχρονου Χορού, από τις 12 έως τις 22 Ιουλίου 2007, θα διδάξει ο Φρέι Φάουστ, ο οποίος έχοντας δημιουργήσει μία δική του μέθοδο διδασκαλίας, φιλοδοξεί να καταστήσει τους σπουδαστές ικανούς να κατανοούν και να χρησιμοποιούν σε βάθος την τέχνη της κίνησης του σώματος.

Όπως κάθε χρόνο και εφέτος διοργανώνονται πολλές, ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες παράλληλες εκδηλώσεις γύρω από το Φεστιβάλ, σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το πρόγραμμα ανοίγει με τον Wim Vandekeybus που επιστρέφει στο Φεστιβάλ της Καλαμάτας γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της ομάδας του Ultima Vez, με το Spiegel (Καθρέφτης). Στη συνέχεια ο διάσημος χορογράφος Ohad Naharin και το συγκρότημα Batsheva παρουσιάζουν ένα παράξενα γοητευτικό, μινιμαλιστικό και συγκινητικό έργο Mamootot (Τα Mαμούθ), ενώ οι Γάλλοι χορογράφοι - χορευτές Dominique Boivin και Pascale Houbin θα παρουσιάσουν το έργο τους Bonté Divine (Θεία Καλοσύνη).

Το 13ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κλείνει με ένα ακόμα κορυφαίο σχήμα από το Βέλγιο. Η άλλη φλέβα που τροφοδοτεί το χορό στη Φλάνδρα είναι σχετική με την κολεκτίβα Les Ballets C. de la B. (Les Ballets Contemporains de la Belgique), δημιούργημα του Alain Platel το 1984 στη Γάνδη, που λειτουργεί μέχρι σήμερα ως φυτώριο ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών. Το "παρών" τους δίνουν εκ νέου στην Καλαμάτα, με χορογράφο και πάλι τον Koen Augustijnen στην τελευταία του παραγωγή IMPORT EXPORT.

Διαβάστε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ (PDF format).

Πληροφορίες για εισιτήρια και κρατήσεις μέσω πιστωτικών καρτών
(VISA & MASTERCARD) - Τηλ: 27210 99026 & 99028
Προπώληση εισιτηρίων από 25/06/06
10:00-13:00 & 19:00-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής)
Τιμές εισιτηρίων:

23,00 € & 15,00 €
(φοιτητικό, σπουδαστές σεμιναρίου και β΄ζώνη Κάστρου)
Για τις παραστάσεις των ομάδων: ULTIMA VEZ/WIM VANDEKEYBUS, TONEELHUIS/ CHERKAOUI, LES BALLETS C. DE LA B./K. AUGUSTIJNEN, BATSHEVA DANCE COMPANY/OHAD NAHARIN.

20,00 € & 15 ,00 €
(φοιτητικό, σπουδαστές σεμιναρίου)
Για τις παραστάσεις των ομάδων: PALLE DUVALL & CAROLINE HAINAUT, X-IT / ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, BEAU GESTE/ DOMINIQUE BOIVIN, ROOTLESSROOT / ΛΙΝΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ & JOZEF FRUCEK.

Το Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Καλαμάτας.

Πληροφορίες:
Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας
Παν. Καίσαρη 6, Καλαμάτα
Τηλ.: 27210 83086 & 90886
URL: www.kalamatadancefestival.gr