"Πλούτος" του Αριστοφάνη στο Θέατρο Αθήναιον

28.06.2007
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Θύμιο Καρακατσάνη, τον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Αλεξάνδρα Καρακατσάνη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Σωτήρη Μουστάκα.

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Θύμιο Καρακατσάνη, τον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, την 1η Ιουλίου στο Θέατρο Αθήναιον.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Σωτήρη Μουστάκα.

Η τελευταία μάχη κάθε ανθρώπου είναι μια ήττα - λέει μια ισλανδική παροιμία - και σ’ αυτήν ακριβώς την ήττα μπορεί να φανερώσει καλύτερα τον αληθινό του εαυτό. Ο Αριστοφάνης σχεδόν κατόρθωσε να ξεφύγει απ’ αυτή την αναγκαία αρχή. Η ζωτικότητά του εξασθένησε και είδε να καταρρέει εμπρός το μεγάλο πολεμικό του άτι, η παλιά κωμωδία, αλλά πριν εγκαταλείψει το πεδίο της μάχης σημάδεψε με σημαντική πρωτοτυπία το δρόμο που θ’ ακολουθούσε μετά απ’ αυτόν η Ελληνική Κωμωδία, η Ρωμαϊκή Κωμωδία και θα μπορούσε κανείς να πει ολόκληρο το Θέατρο της Σύγχρονης Ευρώπης.

Το τελευταίο σωσμένο έργο του, ο Πλούτος (388 π.Χ.), έχει επαινεθεί και έχει διαβαστεί πολύ στην αρχαιότητα, κι έτσι μας σώθηκε σε 146 χειρόγραφα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Σκηνικά - Κοστούμια: Ρένα Γεωργιάδου
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Μουσική Διδασκαλία: Νανά Θρασυβουλίδου

Παίζουν οι:
Θύμιος Καρακατσάνης - Καρίων
Αλεξάνδρα Καρακατσάνη - Πενία
Γιώργος Κωνσταντίνου - Χρεμύλος

Γενική είσοδος: 22 ευρώ,
Φοιτητικό-παιδικό νεανικό: 17 ευρώ,
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ MUST(ΠΕΤ/ΛΗ) 210 5065116-7
25ης Μαρτίου & Ε.Αντίσταση 87
CINE ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΙΣ 210 5012391
25ης Μαρτίου 168