Το μπαλέτο Kirov Mariinsky στην Ελλάδα!

29.06.2007
Το Kirov - Mariinsky Ballet της Αγίας Πετρούπολης θα δώσει τρεις μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και δυο παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.
Τι: Kirov Mariinsky Ballet
Πότε: 5, 6, 7 Σεπτεμβρίου 2007
Που: Θέατρο Λυκαβηττού
Και
Πότε: 10, 11 Σεπτεμβρίου 2007
Που: Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες-Κρατήσεις με πιστωτική:
TicketNet.gr Τηλ.: 210 88 40 600
Προπώληση
Ticketnet-Κηφισίας 46
Virgin Megastores
Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών
Τιμές εισιτηρίων χωρίς προσφορά:
Α 75 €, Α Φοιτ.-Π.60 €
Β 65 €, Β Φοιτ.-Π. 50 €
Γ 45 €, Γ Φοιτ.-Π. 30 €

Αν προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας τώρα, έχετε έκπτωση 10 €. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Το Kirov - Mariinsky Ballet της Αγίας Πετρούπολης θα δώσει τρεις μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και δυο παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.

Το μπαλέτο Mariinsky γεννήθηκε στο Θέατρο της Αγίας Πετρούπολης.
Είναι ο παλαιότερος Οίκος Χορού της Ρωσίας και αριθμεί περί τα 250 χρόνια ζωής και άλλα τόσα μιας ασίγαστης, αδιάλειπτης, εκθαμβωτικής πορείας. Σε μια πόλη-πρωτεύουσα που άλλαζε άλλο τόσο συχνά ονομασία: Αγία Πετρούπολη, Πέτρογκραντ, Λένινγκραντ, Αγία Πετρούπολη.... Αλλάζοντας κι αυτό τίτλους και ονομασίες με το πέρασμα των αιώνων (ιδρύθηκε το 1783), μετάλλαζε συγχρόνως ύφος και ήθος, παραμένοντας πάντα στις επάλξεις μιας υψηλής αισθητικής και τεχνικής αρτιότητας, μιας γνήσιας, αξεπέραστης Σχολής.

Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να δει, στο πρώτο μέρος του δίπτυχου, την σπάνια παρουσιαζόμενη «Σοπενιάνα» που αποτελεί την πρωτότυπη έκδοση του μετέπειτα πασίγνωστου ballet blanc «Οι Συλφίδες».
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα έχουμε ένα Divertissement σε μορφή Γκαλά Αστεριών.

Aποκαλυπτικό «άνοιγμα» αποτελούν δύο προτάσεις του μέγιστου νεοκλασικού χορογράφου του 20ού αιώνα, Τζωρτζ Μπαλανσίν. Μιλάμε για το «Τσαϊκόφσκι Pas de deux» (1960) σε μουσική από τα...παραλειπόμενα της «Λίμνης των κύκνων» του Τσαϊκόφσκι και το ντουέτο-αντάτζιο από τα «Ρουμπίνια-Κοσμήματα» σε μουσική Στραβίνσκι (1967).

Ακόμη πιο κοντά μας, το ντουέτο από το μπαλέτο «In the middle somewhat elevated» (1987) του μεγαλύτερου, ίσως, χορογράφου του τελευταίου τέταρτου του 20ού αιώνα, Αμερικανού Ουίλλιαμ Φορσάιθ.

Από αυτή την παρέλαση αστεριών, χορογράφων και συνθετών δεν θα μπορούσε να λείψει ο Γάλλος χορογράφος που «έστησε» και δημιούργησε το θαύμα που είναι πάντα το Μπαλέτο Mariinsky, ο Μαριούς Πετιπά.

Μαζί με την παρουσίαση του δημοφιλέστατου Pas de deux από τον κοσμοαγάπητο «Κουρσάρο» θα έχουμε και δυό από τις έσχατες χορογραφίες που βλέπουν τα φώτα της ράμπας περισσότερο από έναν αιώνα μετά. Και τα δυό σε μουσική του Ρικάρντο Ντρίγκο.