Ούζο όταν πιεις...

12.07.2007
Το Χιώτικο Ούζο είναι μια παλιά ιστορία! Το απαύγασμα αυτής της παράδοσης θα γευτούν όλοι όσοι παρακολουθήσουν από κοντά το πρώτο OYZOfest, που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Χίου, από 18 μέχρι 25 Iουλίου.

Το Χιώτικο Ούζο είναι μια παλιά ιστορία!

Το απαύγασμα αυτής της παράδοσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της Χίου στο 1ο OYZOfest, που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι, από 18 μέχρι 21 Iουλίου.

Σαφώς διαχωρισμένο από το τοπικό τσίπουρο, τη σούμα, που παράγεται από σύκα, το χιώτικο ούζο συνεχίζει να αποστάζεται κατά μεγάλο ποσοστό στους μικρούς χάλκινους άμβυκες -καζάνια- των πατροπαράδοτων οικογενειακών βιοτεχνιών.

Κοιτίδα μπαχαρικών και αρωμάτων, η Χίος παράγει ένα ελαφρύ και γλυκόπιοτο ούζο, βασισμένο στον κλασικό γλυκάνισο με γευστικά ίχνη μάραθου και κόλιανδρου, αλλά και -ανάλογα με τη συνταγή- με διάχυτο το άρωμα της χιώτικης μαστίχας.

Το 1ο ΟΥΖΟfest έρχεται να αποδείξει ότι το Χιώτικο ούζο παίζει κυρίαρχο ρόλο στην κοινωνική ζωή του νησιού, όχι μόνο σαν ποτό της... ανδροπαρέας, αλλά και σαν πρωταγωνιστής της τελετουργίας του τραπεζιού, σαν ποτό προϋπάντησης, χαιρετισμού και... "ευθύτητας".

Πληροφορίες: www.chios.gr