"Το γάλα" στο Θέατρο «Μεταξουργείο»

16.07.2007
Το Θέατρο «Μεταξουργείο» θα παρουσιάσει ως εναρκτήρια παράσταση για τη χειμερινή περίοδο 2007 ? 2008, το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Το γάλα».
Το Θέατρο «Μεταξουργείο» θα παρουσιάσει ως εναρκτήρια παράσταση για τη χειμερινή περίοδο 2007 - 2008, το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Το γάλα».

Το έργο, που ως γνωστό, παίχτηκε επί δύο σεζόν στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με πολύ μεγάλη επιτυχία θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά, η οποία επιχειρεί έτσι και την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά στο Θέατρο.

«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από τη πρώην Σοβιετική Ένωση, που με τους δυο γιους της, προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.

Το θέμα του καθώς και ο σπαρακτικός τρόπος που το παρουσιάζει, κάνουν αυτό το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

* Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στη Λάρισα, στο Θέατρο Μύλου, στις 12 Οκτωβρίου, όπου το έργο θα παιχτεί για δύο εβδομάδες, φιλοξενούμενο από το «Θεσσαλικό Θέατρο».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ: ΠΕΜΠΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
:
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Σκηνικά - κοστούμια : Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια : Άννα Βαγενά
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ελένη Πολιτοπούλου

ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μάνα : Άννα Βαγενά
Λευτέρης : Αλέξανδρος Μπαλαμώτης
Αντώνης : Στέφανος Κοσμίδης
Νατάσα : Ανθή Κόκκινου