Tzoumerka Art Festival

16.07.2007
Το πρώτο Φεστιβάλ Τέχνης στο Δασικό Χωριό Κέδρος στα Τζουμέρκα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εργαστήρια τέχνης, ημερίδες και δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με πανοραμική θέα στο βουνό!

Το Tzoumerka Art Festival αποτελεί την εξέλιξη σποραδικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δασικό Χωριό ΚΕΔΡΟΣ στα Τζουμέρκα τα προηγούμενα χρόνια.

To Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει μία ανοιχτή και δημιουργική συνάντηση καλλιτεχνών από διάφορους χώρους έκφρασης όπως μουσική, χορός, φωτογραφία, εικαστικά, ψηφιακή εικόνα, λαϊκή τέχνη.

Ημερομηνίες: Οι ημερομηνίες της πρώτης διοργάνωσης είναι από 1 έως 5 Αυγούστου 2007.

Τόπος: To φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Δασικό Χωριό «ΚΕΔΡΟΣ» στα Τζουμέρκα, σε υψόμετρο 900 μέτρων, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με πανοραμική θέα στο βουνό. Ωστόσο μερικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες ξεχωριστές τοποθεσίες της περιοχής όπως, πάνω σε κορφές, κάτω από πέτρινα γεφύρια ή όπου αλλού εμπνέονται οι καλλιτέχνες.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Στη διάρκεια του φεστιβάλ, εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά εργαστήρια, περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές ημερίδες, δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής (πεζοπορίες, rafting, κλπ) και άλλα δρώμενα με στόχο τόσο την ανάδειξη της περιοχής, όσο και τον εμπλουτισμό της δημιουργικότητας των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Στις εκδηλώσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και σχετικό προωθητικό βίντεο στο website: www.tzoumerka-art-festival.gr.