'Η Δύναμη των Ανθρώπινων Σχέσεων' στο ACS

16.11.2007
Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Vertigo και το μουσικό σχήμα the Diamonds παρουσιάζουν τη "Δύναμη των Ανθρώπινων Σχέσεων" σε χορογραφία της Νόα Βέρτχαϊμ.
Η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Vertigo και το μουσικό σχήμα the Diamonds παρουσιάζουν το έργο τους "Δύναμη των Ανθρώπινων Σχέσεων" σε χορογραφία της Νόα Βέρτχαϊμ την Παρασκευή 23, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007, στις 20.30 στο Κέντρο Τεχνών στο ACS.

Μία δυνατή παράσταση όπου ο σύγχρονος χορός και η ζωντανή ροκ μουσική διεκδικούν ίσα μερίδια και τη μεταμορφώνουν σε γιορτή.

Η ομάδα σύγχρονου χορού "Vertigo" (Ίλιγγος- από την πρώτη της ομώνυμη χορογραφία) από την ίδρυσή της το 1992 έχει κάνει έντονη την παρουσία της στη χορευτική σκηνή του Ισραήλ. Οι ιδρυτές της, ο Adi Sha'al (Άντι Σάαλ) και η Noa Wertheim (Νόα Βερτχάιμ) ζευγάρι στη ζωή και στην τέχνη, με τη δουλειά τους, επιδιώκουν να παρασύρουν το κοινό σε διαδρομές που οδηγούν προς εδάφη λιγότερο γνωστά. Η κίνηση, λέει η χορογράφος της ομάδας και Καλλιτεχνική της Διευθύντρια Νόα Βερτχάιμ είναι ένας τρόπος να ερευνάς θέματα σημαντικά για το σώμα αλλά και το πνεύμα. Να εντοπίζεις τον τρόπο που λειτουργούν οι ανθρώπινες σχέσεις στις εντάσεις της ζωής αλλά και στην καθημερινότητά της.

Βαθαίνοντας συνεχώς στη γλώσσα του σώματος η Vertigo Dance Company, με έδρα την Ιερουσαλήμ, έχει βραβευθεί κατά επανάληψη, και έχει δείξει τη δουλειά της σε πολλές διοργανώσεις χορού ανά τον κόσμο, λειτουργώντας και σαν Πρέσβης του Σύγχρονου Ισραηλινού Χορού.

Με τη χορογραφία της "Δύναμη των Ανθρώπινων Σχέσεων" η Νόα Βερτχάιμ συνεχίζει τη διερεύνηση του τρόπου έκφρασης του συναισθήματος μέσα από τη γλώσσα του ανθρώπινου σώματος, και αναζητά τους τρόπους με τους οποίους η κίνηση μπορεί να μειώσει το χάσμα ανάμεσα στους ανθρώπους. Πρόκειται για ένα ανθρωποκεντρικό, χοροθεατρικό δρώμενο το οποίο διαπραγματεύεται θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο τόσο στις προσωπικές του σχέσεις .

Αναπόσπαστο μέρος του έργου είναι και η μεσογειακή ροκ μουσική του πενταμελούς γκρουπ The Diamonds, που με την παρουσία τους επί σκηνής δημιουργούν μία ιδιαίτερη, μυστηριώδη και έντονη ατμόσφαιρα κλαμπ όπου οι χορευτές αριστοτεχνικά ξεδιπλώνουν κρυμμένα μυστικά, ανασφάλειες και ανείπωτες επιθυμίες.

Κέντρο Τεχνών στο ACS
Παρασκευή 23, Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007 στις 8.30μ.μ.

Τιμή εισιτηρίων: €30, €15 (φοιτητικό - παιδικό)

POWER OF HUMAN RELATIONS
Χορογραφία: Νόα Βερτχάιμ

VERTIGO DANCE COMPANY
Χορεύουν: Γ. Σαμίρ (ο Yaron Shamir), Γ. Μπαρέλλι (ο Yair Barelli), Κ. Τζίζαπελ (η Carmi Zisapel), Βλ. Ζακ (ο Vladimir Zak), Μ. Ρεσεφ (η Maya Resheff), Ι. Αλόνι (η Inbal Aloni), Ρ. Βερτχάιμ (η Rina Wertheim).

& the Diamonds
Μουσικοί:
Ρ. Μπάνιο (Ran Bagno),
Α. Αγκμον κιθάρα (Ido Agmon guitar),
Ε. Γουέιτζ κιθάρα (Eran Weitz guitar),
Ο. Σέκτερ μπάσσο (Oded Shechter bass),
Ούρι Τέχελετ ντραμς (Uri Tehelet drums)