Η Νύχτα των Μυστικών στη Νέα Σκηνή του Εθνικού

16.11.2007
Ο Άκης Δήμου είναι από τους σημαντικότερους νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς. Το καινούργιο έργο του, η Νύχτα των μυστικών, κείμενο βαθιά ποιητικό αλλά και σύγχρονο, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Νέα Σκηνή, πήρε την τελική του μορφή στις πρόβες.
Σε ένα μυστηριώδες τσίρκο, ένα ζευγάρι εγκλωβίζεται στο λαβύρινθο των παρασκηνίων. Η Μιράντα και ο Κωνσταντίνος αναζητώντας διέξοδο έρχονται αντιμέτωποι με έναν κόσμο διαφορετικό και δοκιμάζουν εμπειρίες πρωτόγνωρες. Συναντούν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό παράξενων ανθρώπων και αναθεωρούν την τελματωμένη τους ζωή. Οι μάσκες πέφτουν και τα μυστικά τους αποκαλύπτονται. Θα τα καταφέρουν να ξεφύγουν ή θα χαθούν στο λαβύρινθο που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει;

Ο Άκης Δήμου είναι από τους σημαντικότερους νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς. Το καινούργιο έργο του, η Νύχτα των μυστικών, κείμενο βαθιά ποιητικό αλλά και σύγχρονο, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Νέα Σκηνή, πήρε την τελική του μορφή στις πρόβες. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κέννυ ΜακΛέλαν, η μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού, η χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου και φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Θοδωρής Κατσαφάδος (Μάγος), Λαέρτης Βασιλείου (Νικόλας), Θανάσης Ευθυμιάδης (Κωνσταντίνος), Πέγκυ Τρικαλιώτη (Μιράντα), Αθηνά Μαξίμου (Μάρθα), Blaine Reininger (Μiss Colorado).

Τη μουσική ερμηνεύουν ζωντανά ο Τηλέμαχος Μούσας και Χρήστος Λιάτσος.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ : Ευμολπιδών 41, Γκάζι τηλ. 210.3455020 και στα 801-11-60000 (από σταθερό) και 210.6786000 (από κινητό).

Εναρξη 23 Νοεμβρίου - Λήξη παραστάσεων 20 Iανουαρίου 2008

Προ παραστάσεις: Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 21.00
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 20.00 - ακολουθεί συζήτηση με το κοινό παρουσία των συντελεστών της παράστασης.
Τιμή εισιτηρίου 12 Euro

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00

Τιμή εισιτηρίου: Τετάρτη 18Euro
Πέμπτη 15 Euro
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20 Euro
Φοιτητικό ή Νεανικό κάτω των 23 ετών 12 Euro