Στον Πολυχώρο του Νέου Κόσμου

16.11.2007
Ένα νέο στέκι πολιτισμού - για μικρούς και μεγάλους - φιλοδοξεί να γίνει ο Πολυχώρος του Νέου Κόσμου, που ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα εκδηλώσεών του στις 19 Νοεμβρίου και ως το τέλος του χρόνου στην αίθουσα "Αλέκος Αλεξανδράκης".

Ένα νέο στέκι πολιτισμού - για μικρούς και μεγάλους - φιλοδοξεί να γίνει ο Πολυχώρος του Νέου Κόσμου (Τιμοκρέοντος 6A, Αθήνα, Αγ. Σώστης, τηλ.: 210 9344131), που ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα εκδηλώσεών του στις 19 Νοεμβρίου και ως το τέλος του χρόνου στην αίθουσα "Αλέκος Αλεξανδράκης".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19 - 20 Νοεμβρίου (10:00)
Το παραμύθι με τα τέσσερα καπέλα του Πάντσο Πάντσιεφ. Tετράδυμα αγαπούν την ίδια κοπέλα. Διασκευή-μετάφραση Ανδρής Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη. Παίζουν: Πηνελόπη Ανδρεαδάκη, Πολυτίμη Γιώτα, Νίκος Ευσταθιάδης, Ασπασία Πίκου, Βασίλης Οικονόμου.

21 Νοεμβρίου (20:30)
Τα τραγούδια μιας ζωής με τη Ζωή Φυτούση, τον Γιάννη Δημητρά και τον Κώστα Βενετσάνο. Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, συμμετοχή 8μελούς μπαλέτου και 6μελούς ορχήστρας.

23-25 Νοεμβρίου (20:30)
Το μοιρολόγι της φώκιας του Αλ. Παπαδιαμάντη. Θεατρική προσαρμογή Ερρίκος Μπελιέ, σκηνοθεσία Μάνια Παπαδημητρίου. Παίζουν: Τάκης Χρυσικάκος και Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη. Δραματοποιημένα διηγήματα του Παπαδιαμάντη εμπνευσμένα από τον γενέθλιο τόπο του, την Σκιάθο.

26 Νοεμβρίου (20:30)
Συναυλία της Δέσποινας Τσολάκη. Μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, αποσπάσματα από οπερέτες και επιτυχίες από τον κινηματογράφο. Συνοδεύει η ορχήστρα Motivo.

27 Νοεμβρίου (10:00)
Τα παραμύθια του κόσμου σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη Δώδεκα διδακτικά παραμύθια από όλο τον κόσμο, παρουσιασμένα από τους τελειόφοιτους της Σχολής Θεάτρου δήλος της Δήμητρας Χατούπη.

28 Νοεμβρίου (20:30)
Συναυλία του Σπύρου Πολυκανδριώτη. Η δεκαμελής ορχήστρα παρουσιάζει τρία καθοριστικά ιστορικά σημεία του παραδοσιακού ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού.

29-30 Νοεμβρίου (09:30 & 11:00)
Χορεύοντας με τα χρώματα. Κείμενο-σκηνοθεσία Δημήτρη Σεϊτάνη και χορογραφίες Έφης Καρακώστα. Παίζουν: Παναγιώτης Αλεξανδράκης και Δήμητρα Βλαγκοπούλου.

06 Δεκεμβρίου (20:30)
Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια! Μεικτό μουσικοθεατρικοχορευτικό θέαμα σε ιδέα, κείμενα και μουσική επιμέλεια του Παντελή Αμπαζή και σκηνοθεσία του Μιχάλη Μητρούση.

07-08 Δεκεμβρίου (20:30)
Εσωτερικές ειδήσεις του Μάριου Πόντικα. Ένα "θεατρικό ρεπορτάζ" σε σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια του Χάρη Χαραλάμπους και σκηνικά-κουστούμια της Ελένης Δουνδουλάκη.

09 Δεκεμβρίου (15:00)
Ζήτω που καήκαμε! Παιδική παράσταση σε κείμενο-σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπάστα.

11-13 Δεκεμβρίου (10:00)
Ρωμαίος & Ιουλιέτα σαν τον σκύλο με τη γάτα. Μιούζικαλ του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Ν. Νικολάου. Ο Ρωμαίος σκύλος και η Ιουλιέτα γάτα χορεύουν, παίζουν μουσική και τραγουδούν.

15 Δεκεμβρίου (20:30)
Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δ.A.
- Κονσέρτο για Τρομπέτα op. 18 του Βohme με Ι.Καραμπέτσο
- Macarena του Mouterde, με Δ.Αγάθο (τρομπέτα)
- Gypsy Rhapsody του Hodorov, με Αλ.Μανάτο (κλαρίνο)
- Christmas Suite και Νoel των Canadian Brass
- Πόλκες και Οβερτούρες του J. Strauss.

16 Δεκεμβρίου (20:30)
Μουσικό αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Σκαρβέλη. Με τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα.

17 Δεκεμβρίου (20:30)
Κρουστών χρησμός για τον Οιδίποδα του Σοφοκλή. Ο σκηνοθέτης Θωδ. Εσπίριτου και οι απόφοιτοι της δραματικής σχολής δήλος της Δήμητρας Χατούπη παρουσιάζουν το έργο σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη.

18 Δεκεμβρίου (10:00)
Ζήτω που καήκαμε! Παιδική παράσταση σε κείμενο-σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπάστα.

19 Δεκεμβρίου (20:30)
Μουσικοχορευτική παράσταση με τους Fiesta Flamenca, ένα συγκρότημα που αποτελείται από δύο Ισπανούς και έναν Έλληνα μουσικό: Alejandro Gomez (κιθάρα), Pedro Fabian (τραγούδι) και Δημήτρης Κοuκοuλιτάκης (κιθάρα-τραγούδι).

21-23 Δεκεμβρίου (20:30)
Έρως+Θάνατος. Τρεις μονόλογοι με την Ολύνα Ξενοπούλου, σε αποσπάσματα από τα έργα: Ανθρώπινη φωνή του Ζ.Κοκτώ (μετ. Ο.Ξενοπούλου) Μονόλογος Σαλώμης του Ό.Ουάϊλντ (μετ. Αλ.Θαλασσινού) Υλικό Μήδειας του Χάϊνερ Μύλλερ (μετ. Αλ.Θαλασσινού)

26-27 Δεκεμβρίου (20:30)
Διάλογος & Κορμοράνος. Δύο μονόπρακτα της Νατάλια Γκίσμπουργκ σε μετάφραση-σκηνοθεσία του Πέτραυ Νάκου. Παίζουν: Κώστας Τερζάκης και Μίνα Χειμώνα.

28 Δεκεμβρίου (20:30)
Αστέρια του Ρωσικού Μπαλέτου. Αποσπάσματα από τα έργα Λίμνη των Kύκνων, Καρυοθραύστης, Ραϊμόντα, Κάρμεν και άλλα γνωστά μπαλέτα του 19ου-20ού αι. καθώς και έργα Vivaldi, Mendelssohn, Masvagni, Tchaikovsky, Shostakovich, Khatchaturian, Sviridov, Joplin και Θεοδωράκη.