"A time to mourn" στον Κινητήρα

27.11.2009
Μετά το Domestic animals (2008), η νέα παραγωγή της ΖΗΤΑ με τίτλο A time to mourn, ανεβαίνει στο στούντιο Κινητήρας από τις 10 Δεκεμβρίου γι απεριορισμένο αριθμό παραστάσων.
Μετά το Domestic animals (2008), η νέα παραγωγή της ΖΗΤΑ με τίτλο A time to mourn, ανεβαίνει στο στούντιο Κινητήρας από τις 10 Δεκεμβρίου γι απεριορισμένο αριθμό παραστάσων.

A time to weep, and a time to laugh; a time to mourn, and a time to dance.

Ο θρήνος, ο μόχθος, η εξάντληση, η κραυγή, η βαρβαρότητα, ο πολιτισμός, η ανθρώπινη φύση. Το σώμα σε ρόλο θύτη-θύματος, ο άνθρωπος σε αντιπαράθεση με το ζώο.

Το «A time to mourn»* ασχολείται με την ανθρώπινη φύση και την αδυναμία της να υπερβεί ζωώδη ένστικτα εις το όνομα του πολιτισμού και της εξέλιξης. Αντιπαραθέτοντας άνθρωπο με ζώο, άγριο με ήμερο και θύτη με θύμα, το έργο μιλά για την διαχωριστική γραμμή μεταξύ αντίθετων και ταυτόχρονα για την συνθήκη που τα ενώνει. Ένα ντουέτο έρευνα στο θέμα της βίας, με υλικό το σώμα ως μέσο έκφρασης του θρήνου που μας συνοδεύει.

* καιρός του κόψασθαι, Παλαιά Διαθήκη, Εκκλησιαστής, Κεφάλαιο 3 .

Η ΖΗΤΑ έχει παρουσιάσει έργα ως ανεξάρτητες παραγωγές και έχει συμμετάσχει στις εξής διοργανώσεις-φεστιβάλ: Διεθνής Μήνας Χορού Θεσσαλονίκης, Mediaterra International Festival for New Technologies, 2η Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού (2003) | Βουκουρέστι, Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Πλατφόρμες Ελληνικών Ομάδων Χορού, Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, VideoDance 2005 - 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Χορού και άλλων Πειραμάτων | Θεατράκι του Μύλου, Θεσσαλονίκη.

Το σόλο Self Portrait (2005-8) παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, στο Φεστιβάλ Χορού Resolution 08! | The Place, Robin Howard Dance Theatre, στην 3η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού (διοργάνωση του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων) | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Διήμερο Σύγχρονου Χορού, διοργάνωση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών (2009). Η τελευταία παραγωγή με τίτλο Domestic animals (2008), παρουσιάστηκε στην Αθήνα (Κρατήρας στούντιο) τον περασμένο Δεκέμβρη.

Info

Τι: παράσταση «A time to mourn»

Που: κινητήρας στούντιο, Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη (μετρό Ακρόπολη)

Πότε: 10 , 13, 17 , 20, 26 , 29 Δεκεμβρίου ,ώρα 21:30

Τηλ. 210 9248328

www.kinitirastudio.com