22 Φόνοι!

07.01.2008
Στον Πολυχώρο Δίπυλον ανεβαίνει από 7 Ιανουαρίου η θεατρική παράσταση "22 Φόνοι". Η Χ, μια απογοητευμένη γυναίκα που άφησε τα όνειρα της πίσω για να ενταχτεί ομαλά στην κοινωνία βρίσκεται στην Υπηρεσία Καταγραφής Φόνων, για να δηλώσει τον 20ό της φόνο. Τον τελευταίο της.

«Είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη προς το γενικό κοινωνικό καλό να συνεισφέρει με είκοσι μόνο φόνους στην εκκαθάριση της κοινωνίας»

«Χθες σκότωσα τον φίλο μου
. Τον σκότωσα την ώρα που βλέπαμε τηλεόραση. Δεν μου έκανε καμία αίσθηση. Επιτέλους ολοκλήρωσα τους 20 φόνους μου. Αύριο θα πάω στην υπηρεσία καταγραφής να τον δηλώσω. Νιώθω ένα βάρος να έφυγε από πάνω μου. Δεν θα χρειαστεί ποτέ πια να περιμένω σε αυτήν την απαίσια ουρά.»

Η Χ, μια απογοητευμένη γυναίκα που άφησε τα όνειρα της πίσω για να ενταχτεί ομαλά στην κοινωνία βρίσκεται στην Υπηρεσία Καταγραφής Φόνων, για να δηλώσει τον 20ό της φόνο. Τον τελευταίο της.

Εκεί, βρίσκεται μπλεγμένη σε μια παρεξήγηση που της δίνει την ευκαιρία να γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν. Μοναδικό τίμημα η ίδια της η ζωή.

Ανάμεσα σε φακέλους και γκισέ μιας τυπικής δημόσιας υπηρεσίας εκτυλίσσεται αυτή η σκοτεινή κωμωδία, που μιλάει για την αξία της ζωής, το φόβο της ύπαρξης και της ανυπαρξίας και την μάταιη ανάγκη του καθένα μας για αναγνώριση.

Σκηνές καφκικού παραλογισμού ξετυλίγονται μέσα σε μια ατμόσφαιρα film noir που σκοπό έχει να μας ταξιδέψει και να μας αφυπνίσει χρησιμοποιώντας το γέλιο σαν... ξυπνητήρι!!

Από 7 Ιανουαρίου Δευτέρα & Τρίτη 9μμ.
Πολυχώρος Δίπυλον
Καλογήρου Σαμουλήλ 2, Πλ. Κουμουνδούρου
Τηλ.: 210 3229771 - 210 3228881
15 ευρω με ποτό

Κείμενο: Βιργινία Διακάκη/ Αγάθη Δαρλάση
Σκηνοθεσία: Αγάθη Δαρλάση
Σκηνικά-Κοστούμια: Βιργινία Διακάκη
Φωτισμoί-Video: Δημήτρης Κουκάς
Μουσική: Χρήστος Αλεξόπουλος
Μακιγιάζ: Έλενα Μαρκούτη

Παίζουν: Ράσμι Σούκουλη/ Αργύρης Γκαγκάνης/ Εύα Δήμου/ Ιωάννα Κατριτζιδάκη/ Γιώργος Λιναρδάκης/Ευαγγελία Κατσάλη.