Ανδαλουσία-Κρήτη: Συνάντηση πολιτισμών

28.01.2008
Η μουσικοχορευτική παράσταση "Ανδαλουσία - Κρήτη: Συνάντηση πολιτισμών υπό το βλέμμα του Γκρέκο" ανεβαίνει στις 9 μ.μ. στο Polis Theater".
Η μουσικοχορευτική παράσταση "Ανδαλουσία - Κρήτη: Συνάντηση πολιτισμών υπό το βλέμμα του Γκρέκο" ανεβαίνει στις 9 μ.μ. στο Polis Theater.

Η αναζήτηση μουσικών που ανήκουν σε έναν πολιτισμό με ρίζες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ξεκινά σαν μια προσπάθεια προσέγγισης δυο διαφορετικών μουσικών χώρων, όπως το φλαμένκο και το παραδοσιακό μουσικό ιδίωμα της Κρήτης.

Τα μουσικά όργανα και των δύο ορίζουν το πλαίσιο στο οποίο η έκφραση και η φαντασία του κάθε μουσικού ή εκτελεστή εκφράζονται πιστά και μάλιστα το ωθούν πέρα από τα γεωγραφικά του όρια.

Στη μουσικοχορευτική αυτή παράσταση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

El Nano - xoρός, Monica Hidalgo - χορός, Lidia Valle - χορός, Kiko de Alcala - τραγούδι, Jordi Albarran Flores - κιθάρα, Ζαχαρίας Σπυριδάκης - κρητική λύρα, τραγούδι, Δημήτρης Κουκουλιτάκης - κιθάρα, Δημήτρης Σιδέρης - λαούτο, τραγούδι, Γιάννης Παπατζανής - κρουστά, τραγούδι, Γιώργος Μαρκαντώνης και το χορευτικό του συγκρότημα. Καλλιτεχνικός υπεύθυνος είναι ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου
ΠOLIS THEATER (Πέτρου Ράλλη 18)
Eισιτήρια εισόδου: 25 ευρώ
Προπώληση στην Αθήνα:
Ticket House, Πανεπιστημίου 46, 10679, Αθήνα
Tηλ.: 210 3608366