Bossa Nova (****)

28.01.2008
Δέκα γυναίκες και δέκα άντρες σε ένα σουρεάλ πάρτι τρυφερής bossa nova, ζουν και ξαναζούν την εμπειρία του έρωτα! «Ένα φιλί μπορεί να είναι τόσο κοφτερό όσο το δάγκωμα ενός καρχαρία, ένας άνθρωπος μπορεί να λάμψει σαν φοίνικας, όλοι μας είμαστε χαμένες αντιλόπες!».

Έρωτας σε κύματα...

Glam διαθέσεις, απαστράπτουσες παγιέτες, posh φτερά και ψηλά τακούνια. Στρωμένο τραπέζι για κοκτέιλ και το δάπεδο κυματίζει νωχελικά.

Τόπος: Η κοσμοπολίτικη Βραζιλία. Σκηνικό: Το ιδανικότερο όλων... αυτό του Έρωτα. Μουσική: Let's Bossa and escape to paradise! Πίσω από έναν κίτρινο φλούο φοίνικα στην Ipanema ένα αγόρι και ένα κορίτσι φλερτάρουν ασύστολα, τινάζοντας με μπρίο την άμμο από τα πόδια τους.

Η παράσταση Bossa Nova του Κωνσταντίνου Ρήγου στο «Εθνικό Θέατρο - Ρεξ» είναι μια lounge διατριβή στα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του έρωτα - του έρωτα που γεννιέται, κορυφώνεται και με συμπαντική ακρίβεια τελειώνει... «και μετά είναι δύσκολα!».

Δέκα γυναίκες και δέκα άντρες σε ένα σουρεάλ πάρτι τρυφερής bossa nova, ζουν και ξαναζούν την εμπειρία της πρώτης γνωριμίας, της έλξης, του χωρισμού, της βίας και της μοναξιάς.

Εδώ όλοι φλυαρούν, τραγουδούν, χορεύουν, διασκεδάζουν, αγκαλιάζονται, και ο Elvis ζει και τραγουδά Bossa nova Baby. «Ένα φιλί μπορεί να είναι τόσο κοφτερό όσο το δάγκωμα ενός καρχαρία, ένας άνθρωπος μπορεί να λάμψει σαν φοίνικας, όλοι μας είμαστε χαμένες αντιλόπες!».

Πάνω στο απαλό μουσικό χαλί της bossa nova, αποκαλύπτονται με ειλικρίνεια και αμεσότητα τα διαφορετικά προσωπεία του έρωτα - αυτά που όλοι καλά αναγνωρίζουμε: η λαχτάρα, η χαρά, η πλάνη, ο τρόμος, η αγωνία!

Και όλα αυτά σε μία ατμόσφαιρα ατελείωτου πάρτι, όπου οι χορευτές είναι ηθοποιοί και οι ηθοποιοί χορευτές στα βουλεβάρτα της Κόπα Καμπάνα. Η παράσταση είναι μια performance, όπου ο προφορικός λόγος, ο σωματικός λόγος και η ζωντανή μουσική δημιουργούν ένα ολόκληρο σύμπαν... το σύμπαν του Κωνσταντίνου Ρήγου.

«Στο ύπνο μου ένα βράδυ, ο Elvis, ένας καρχαρίας, φοίνικες, κάποιες χαμένες αντιλόπες, και ένα ατελείωτο φιλί έγιναν ένα. Η παράσταση θα το αποδείξει! Όλοι φέτος θα χορέψουν Bossa Nova! Γιατί το πάρτυ αρχίζει σύντομα (...) Έρχεται ένα νέο κύμα!»

Στα highlights εκτός από τις χορογραφίες:

- Η εξαιρετική φωνή της Μαρίας Ναυπλιώτου!
- Το «ζεύγος» σαν τη γάτα με το σκύλο.
- Τα κατεβασμένα παντελόνια!
- Τα κοστούμια της Νατάσας Δημητρίου και το μίνιμαλ σκηνικό...
- Το video «χωρίς προφυλακτικό είναι σκότωμα»!

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σύλληψη - σκηνοθεσία - χορογραφία - σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματολογική συνεργασία: Ξένια Αηδονοπούλου
Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας
Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Συνεργάτης σκηνογράφος: Γκάι Στεφάνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά
Βοηθός χορογράφου: Αμάλια Μπένετ

Παίζουν (αλφαβ.): Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαριέττα Βέττα, Στεφανία Γουλιώτη, Αλέξανδρος Ισαακίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κοντονής, Διώνη Κουρτάκη, Ίριδα Κυριακοπούλου, Αχιλλέας Μανώλης, Θέμις Μπαζάκα, Σάββας Μπαλτζής, Αμάλια Μπένετ, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Νικολαϊδης, Νικολέτα Ξεναρίου, Αγγελική Παπούλια, Νάνσυ Σταματοπούλου, Βαγγέλης Τελώνης, Αντώνης Φραγκάκης.

Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά από 5 μουσικούς...
Έναρξη παραστάσεων 18 Ιανουαρίου - Λήξη 17 Φεβρουαρίου

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΘΕΑΤΡΟ REX-ΣΚΗΝΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ
Πανεπιστημίου 48, τηλ.: 210 3305074 και στα 801-11-60000 (από σταθερό)
και 210 6786000 (από κινητό).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00

Τιμή εισιτηρίου:
Τετάρτη €18, Πέμπτη €15, Παρασκευή & Σάββατο & Κυριακή € 22.
Φοιτητικό ή Νεανικό κάτω των 23 ετών €12.

Τσατσαράγκου Χριστίνα
[email protected]