Χώμα στην Μπανιέρα

13.05.2002
Ενας νέος θεατρικός οργανισμός, "Η Άλλη Σκηνή" που δημιουργήθηκε πρόσφατα από μια ομάδα καλλιτεχνών, θεατρολόγων και συγγραφέων θα παρουσιάσει τα έργα τεσσάρων νέων συγγραφέων που θα σκηνοθετήσουν τέσσερις νέοι σκηνοθέτες.
&00 Ενας νέος θεατρικός οργανισμός, "Η Άλλη Σκηνή" που δημιουργήθηκε πρόσφατα από μια ομάδα καλλιτεχνών, θεατρολόγων και συγγραφέων θα παρουσιάσει τα έργα τεσσάρων νέων συγγραφέων που θα σκηνοθετήσουν τέσσερις νέοι σκηνοθέτες.
Η Άλλη Σκηνή αποτελεί τη συνέχεια του "Αδειου Χώρου" της θεατρικής ομάδας που δημιούργησε ο σκηνοθέτης Νίκος Περέλης στη "Πειραματική Σκηνή" του Εθνικού Θεάτρου από το 1996 έως και το 2001.

Ένα από τα τέσσερα έργα που θα παρουσιαστούν είναι το "Χώμα στην Μπανιέρα", το πρώτο έργο του ηθοποιού Φαίδωνα Καστρή.

Τέσσερα παιδιά, τέσσερα αδέλφια ζωντανεύουν μέσα από θραύσματα μιας ξεθωριασμένης μνήμης την τραυματική τους ιστορία, με φόντο ένα δωμάτιο-μπάνιο που είναι ταυτόχρονα το καταφύγιο και η φυλακή τους. Ο Γιάννης, ο μεγάλος αδελφός, στήνει κομμάτι κομμάτι, το παζλ ενός ζοφερού τοπίου όπου παρελαύνουν τα φαντάσματα μιας άλλης ζωής, ενός άλλου εαυτού, θαμμένου στο "χώμα στην μπανιέρα".

Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Ηλία Κουντή, σκηνογραφική επιμέλεια Κωνσταντίνου Κυπριωτάκη, μουσική Παναγιώτη Κιουρτσόγλου, κινησιολογική επιμέλεια Μαρουσώς Καραλέκα και φωτισμούς Παναγιώτη Μανούση.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Νικητίδου, Δέσποινα Παπάζογλου, Στέλιος Πετράκης και Θοδωρής Σκούρτας.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως και τις 2 Ιουνίου, στο "Θέατρο Παραμυθιάς" στο Γκάζι, καθημερινά στις 21.30.

Τα άλλα τρία έργα θα παρουσιαστούν σε μορφή αναλογίου:

10-11 Μαΐου
Μισοφέγγαρα του Γιάννη Κοντραφούρη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Όλγα Ποζέλη

3 Ιουνίου
Για Πάντα του Γιώργου Ηλιόπουλου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Βαρβάρα Δούκα

7-8 Ιουνίου
Προς τον Γκρεμό του Γιώργου Μϊχαλου
Σκηνοθετική επιμέλεια του συγγραφέα