''Μικρές Ανόητες Αμαρτίες'' στον Άδειο Χώρο του Εθνικού

14.05.2002
Από την Τετάρτη 15 έως και το Σάββατο 18 Μαΐου, στον Άδειο Χώρο του Εθνικού Θεάτρου, θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι "Μικρές Ανόητες Αμαρτίες", τρεις αμερικάνικες ιστορίες βασισμένες σε διηγήματα του Raymond Carver, από την ομάδα Δωδέκατη Νύχτα. Τα τρία μικρά δράματα, βασισμένα στα διηγήματα του Ρέυμοντ Κάρβερ Μην πεις τίποτα σε παρακαλώ, Θερινό Περίπτερο και Δώρα είναι τρεις ιστορίες σύγχρονες και αινιγματικές που παρουσιάζονται στη χώρα μας για πρώτη φορά.
Από την Τετάρτη 15 έως και το Σάββατο 18 Μαΐου, στον Άδειο Χώρο του Εθνικού Θεάτρου, θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι "Μικρές Ανόητες Αμαρτίες", τρεις αμερικάνικες ιστορίες βασισμένες σε διηγήματα του Raymond Carver, από την ομάδα Δωδέκατη Νύχτα.

Τα τρία μικρά δράματα, βασισμένα στα διηγήματα του Ρέυμοντ Κάρβερ Μην πεις τίποτα σε παρακαλώ, Θερινό Περίπτερο και Δώρα είναι τρεις ιστορίες σύγχρονες και αινιγματικές που παρουσιάζονται στη χώρα μας για πρώτη φορά.
Η δύναμή τους βρίσκεται τόσο στη δομική τους απλότητα, στο μεγαλείο του κειμένου, υπόκωφου πόνου και ερωτισμού, όσο και στην αδυσώπητη σκληρότητα μιας γλώσσας άμεσης και απογυμνωμένης από συναισθηματική φλυαρία. Πίσω από την απόλυτη αίσθηση μιας καθημερινότητας που δεν κρύβει εκπλήξεις, ελλοχεύει πάντα το στοιχείο του κινδύνου, του φόβου, της εύθραυστης πραγματικότητας, όπου τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και να ανατραπούν στη στιγμή.

Η Ομάδα Δωδέκατη Νύχτα ιδρύθηκε το 1994 και αποτελείται από Ελληνες καλλιτέχνες που έχουν δουλέψει, διακριθεί και βραβευτεί σε διάφορες πόλεις του κόσμου στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τον χορό και τη μουσική.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου, σκηνικά- κοστούμια Ασημίνας Δημητρολοπούλου, μουσική επιμέλεια Χρήστου Αλεξόπουλου και φωτισμούς Άγγελου Βισκαδουράκη.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριάννα Κάλμπαρη, Θανάσης Βλαβιανός, Διαμαντής Καραναστάσης, Νέστορας Κοψίδας, Γιώργος Χαραλαμπίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, καθημερινά στις 21.00