''Μήδειας Υλικό'' από τον Ανατόλι Βασίλιεφ

20.05.2002
Ενας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στον κόσμο, ο Ρώσος Ανατόλι Βασίλιεφ, ίσως ο "τελευταίος γκουρού" του ευρωπαϊκού θεάτρου, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για την προετοιμασία της παράστασης "Μήδειας Υλικό" του Χάινερ Μύλλερ, την οποία έχει ήδη σκηνοθετήσει για το Θέατρο της Μόσχας και θα φιλοξενηθεί από το Κ.Θ.Β.Ε. την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου.
&00 Ενας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στον κόσμο, ο Ρώσος Ανατόλι Βασίλιεφ, ίσως ο "τελευταίος γκουρού" του ευρωπαϊκού θεάτρου, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για την προετοιμασία της παράστασης "Μήδειας Υλικό" του Χάινερ Μύλλερ, την οποία έχει ήδη σκηνοθετήσει για το Θέατρο της Μόσχας και θα φιλοξενηθεί από το Κ.Θ.Β.Ε. την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου.

Ανάμεσα στην έκσταση του έρωτα και το παραλήρημα του πόνου, αυτή η αρχαία ηρωίδα αγγίζει τον θεατή με την αμεσότητα μιας σύγχρονης γυναίκας που συνθλίβεται κάτω από πρωτόγονες επιθυμίες.
Η συγκλονιστική ερμηνεία της σπουδαίας γαλλίδας ηθοποιού Βαλερί Ντρεβίλ, αναδεικνύει την ιδιοφυή δουλειά του Βασίλιεφ με τη διπλή του ιδιότητα: αυτή του σκηνοθέτη αλλά και του δασκάλου

Η σκηνογραφία είναι του ίδιου του σκηνοθέτη και του Βλαντιμίρ Κοβάλτσουκ, η επεξεργασία της εικόνας και το βίντεο του Αλεξάντρ Σαπόσνικοφ, το κοστούμι του Β. Αντρέεβ και οι φωτισμοί του Ι. Ντανίτσεφ. Η μετάφραση από τα γερμανικά είναι της Ο. Ρομάντσοβα.

Η παράσταση θα δοθεί στα γαλλικά.