Οι Έλληνες συναντούν τους Έλληνες

26.02.2008
Μετά την απόλυτα επιτυχημένη 1η συνάντηση που διοργανώθηκε το 2007, οι ENCARDIA μας καλούν και πάλι σε ένα μαγευτικό τριήμερο αφιερωμένο στη μουσική και τα τραγούδια της GRECIA SALENTINA, της ελληνόφωνης κάτω Ιταλίας.

Τι: ENCARDIA "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Πότε: 29/02/2008 - 02/03/2008
Πού: ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ACS Γαρύττου 53, Χαλάνδρι, 210 6393341.
Προπώληση Εισιτηρίων: Online www.artscenter.gr, www.ticketservices.gr. Τηλεφωνική προπώληση μέσω πιστωτικής κάρτας 210 7234567. Από τα Εκδοτήρια: Ticketservices Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), Αθήνα // Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 9.00 - 16.00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9.00 -20.00, Σάββατο 9.00 - 14.00 // Κέντρο Τεχνών στο ACS Γαρυττού 53, Χαλάνδρι. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 ? 17.00.

2η Πολιτιστική Συνάντηση για τη μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη 1η συνάντηση που διοργανώθηκε το 2007, οι ENCARDIA μας καλούν και πάλι σε ένα μαγευτικό τριήμερο αφιερωμένο στη μουσική και τα τραγούδια της GRECIA SALENTINA, της ελληνόφωνης κάτω Ιταλίας. Σε αυτή τη μοναδική γιορτή, το αθηναϊκό κοινό θα γνωρίσει μια από τις πιο ζωντανές μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης, με συναυλίες στις οποίες θα συμμετέχουν πολλά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Ιταλία. Μαζί τους χορευτικές ομάδες και ντουέτα θα μυήσουν το κοινό στη μυθική θεραπευτική διαδικασία της ταραντέλα pizzica.

Το πολιτιστικό τριήμερο «Οι Έλληνες συναντούν τους Έλληνες» παρουσιάζει με ιδιαίτερα ζωντανό αλλά και αυθεντικό τρόπο την ιστορική και πολιτισμική σχέση της Νοτίου Ιταλίας με την Ελλάδα, δημιουργεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών, ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινωνία για μια πολυσύνθετη στήριξη της Ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας, που συμπυκνώνει τον Ελληνικό και τον Ιταλικό πολιτισμό.

Στις συναυλίες του τριημέρου θα συμμετάσχουν από την Ελλάδα οι Εncardia, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Κώστας Θωμαΐδης και η ομάδα σύγχρονου χορού Χαμαιλέων της Θεσσαλονίκης, ενώ από την Ιταλία οι εκπρόσωποι της μουσικής παράδοσης του Σαλέντο Roberto Licci (Ρομπέρτο Λίτσι) και Giovanni Avantaggiato (Τζιοβάνι Αβαντατζάτο), ο Luigi Garris (Λουΐτζι Γκάρις) η σημαντικότερη σήμερα τραγουδίστρια του Salento Cincia Villanni (Τσίντσια Βιλάνι) και η Paola Petrossilo (Πάολα Πετρόσιλο).

Επίσης θα προσκληθούν και εφέτος, όπως και πέρυσι, επώνυμοι καλλιτέχνες από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι να πλαισιώσουν το μοναδικό αυτό γεγονός όπως ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης κ.α.

Στο τριήμερο θα ομιλήσουν διακεκριμένοι συγγραφείς και μελετητές από τις δύο χώρες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν άγνωστα στην Ελλάδα στοιχεία του ιδιαίτερου πολιτισμικού χώρου της Ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς (παιδικά πάρτι σε ρυθμούς ταραντέλας, αποκριάτικες κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι κα)

Με ελεύθερη είσοδο θα προβληθούν οι ταινίες:

?Pizzicata? του Eduardo Winspeare, Παρασκευή 29/2, 6.30 μ.μ.
?Τα μοιρολόγια αντηχούν ακόμα?, Σάββατο 1/3, 7.30 μ.μ. και ?Polemonta? του Δημήτρη Μαυρίκιου, Κυριακή 2/3, 6.30 μ.μ.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα www.encardia.gr

Σε συνεργασία με το Μελωδικό Καράβι
Ώρα έναρξης συναυλιών: 2:30
Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 15 € (φοιτητικό, παιδικό).