Κινεζική Σύγχρονη Τέχνη - Νέα Οράματα

28.02.2008
Ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο αρτ και εγκαταστάσεις, θα περιλαμβάνει η έκθεση «Κινεζική Σύγχρονη Τέχνη - Νέα Οράματα», από τις 12 έως τις 26 Μαϊου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ζωγραφική, γλυπτική, βίντεο αρτ και εγκαταστάσεις, θα περιλαμβάνει η έκθεση «Κινεζική Σύγχρονη Τέχνη- Νέα Οράματα», από τις 12 έως τις 26 Μαϊου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Πρόκειται για έργα των Κινέζων καλλιτεχνών που αναδεικνύουν την παρουσία του μοντερνισμού, και ταυτόχρονα των καταβολών τους στο σοσιαλιστικό ρεαλισμό, με τον οποίο γαλουχήθηκαν αλλά και στον οποίο... υπάκουαν για πενήντα χρόνια.

Μια διαφορετική, δηλαδή, γεύση από την κινεζική εικαστική τέχνη του 21ου αιώνα που παρουσιάζεται, στο πλαίσιο της ελληνοκινεζικής πολιτιστικής ανταλλαγής και η οποία εντείνεται φέτος με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην Κίνα.

Ο τίτλος της «360ο - Κινέζικη Σύγχρονη Τέχνη - Νέα οράματα» είναι χαρακτηριστικός της στροφής που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η κινεζική τέχνη. Στροφή 360 μοιρών. Η έκθεση, θα περιλαμβάνει 62 έργα, 42 καλλιτεχνών και πραγματοποιείται με τη στήριξη της ελληνικής πρεσβείας στην Κίνα.

Την έκθεση επιμελείται ο 45χρονος τεχνοκριτικός και γκαλερίστας Σιν Ντονγκ Τσενγκ, ο οποίος από το 1996 ανακαλύπτει και συνεργάζεται με συμπατριώτες του εικαστικούς, διοργανώνοντας εκθέσεις τους στην Ευρώπη.