FOTOSOMA από την ... ΑγγελόΣκονη!

04.03.2008
Ποια είναι η πραγματική μας εικόνα; Πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας; Πώς μας βλέπουν οι άλλοι;
Ποια είναι η πραγματική μας εικόνα; Πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας; Πώς μας βλέπουν οι άλλοι;
Κάθε αποτύπωση του εαυτού μας, μάς προσθέτει μία πληροφορία, μία απόχρωση στο χρόνο που μας φέρνει πιo κοντά στο «είναι» μας.

Ο λόγος για το FOTOSOMA, μία ξεχωριστή παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο Λήδρα από την ομάδα χορού Αγγελόσκονη από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου.

Οχι Μόνο μια Χοροθεατρική Παράσταση
Φωτογράφοι και χορευτές, αρτιμελείς και μη, συναντώνται επί σκηνής και διαγράφουν μια πορεία αναζήτησης της ταυτότητάς τους, με αφετηρία την οπτική και αισθαντική αντίληψη του σώματός τους. Απειλή και δώρο, οι εικόνες των σωμάτων που αποτυπώνουν την επιλεγμένη έκφανση του εαυτού τους. Σιγά-σιγά τα παράθυρα ανοίγονται για να αποκαλύψουν το εσωτερικό, καδράροντας μία κρυμμένη πραγματικότητα.

Μουσική και ήχοι μίας παραλλαγμένης γλώσσας και συμβατού λόγου πλαισιώνουν το δρώμενο. Οθόνες ξεπερασμένης τεχνολογίας και προβαλλόμενες εικόνες (επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό των συμμετεχόντων), λειτουργούν ως σκηνικό, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα όπου μπερδεύονται το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, το πραγματικό με το φανταστικό.

Η παράσταση χορού «fotosoma» της Ομάδας Χορού ΑγγελόΣκονη γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φωτογραφίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και με την Very Special Arts Hellas (Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες).
Η ομάδα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η παράσταση προέκυψε από το ομώνυμο ερευνητικό εργαστήρι με θέμα «τη σχέση της φωτογραφίας με το σώμα». Μέρος της παράστασης παρουσιάστηκε τον Μάρτιο 2007 στο 2ο Πανόραμα Σύγχρονου Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και τον Μάιο 2007 στο 6ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠΠΟ.


Σύνθεση Αγγελική Παπαδάτου
Χορογραφούν / Χορεύουν Στέλλα Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ζαχαρά, Χρύσα Ζέρβα, Κέλλυ Καραχάλιου, Μαρία Κοντοβά, Χρίστος Κυπριώτης, Κατερίνα Παπαζήση, Γιώργος Χρηστάκης, Ευριδίκη Σαμαρά, Kepa Angulo

Εικαστικοί / Φωτογράφοι Κωνσταντίνα Βασσάλου, Ρεβέκκα Μουστάκη ? Ζέη, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Λυδία Χατζηστεφανίδου, Γιάννης Χιωτόπουλος

Σκηνικά Where_House
Φωτισμοί Θωμάς Οικονομάκος
Μουσική Νίκος Τζιομάκας
Κοστούμια Αλεξία Θεοδωράκη
Stage Manager Νίκη Εδιπίδη

ΘΕΑΤΡΟ ΛΗΔΡΑ
Κέκροπος 12, κάθετος Ανδριανού, Πλάκα, τηλ. 210 3245969
(Θέατρο Παντείου Πανεπιστημίου)
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 15 ? 1 Μαρτίου, 21.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: 12 €, Φοιτητικό: 10 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
60 λεπτά