Αναδρομική έκθεση του Δ. Φωτόπουλου στην Ιταλία

27.06.2002
Το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Palazzo Racano Arroni, στο Σπολέτο της Ιταλίας, θα εγκαινιαστεί επίσημα μεγάλη αναδρομική έκθεση του Διονύση Φωτόπουλου , στο πλαίσιο του 45ου festival dei Due Mondi. Το "Φεστιβάλ των δύο Κόσμων" είναι από τα πιο σημαντικά και πλέον ιστορικά φεστιβάλ μουσικής και λυρικού θεάτρου στον κόσμο και ιδρύθηκε, πριν από 45 χρόνια, από τον Τζια Κάρλο Μενόττι.
Το Σάββατο 29 Ιουνίου στο Palazzo Racano Arroni, στο Σπολέτο της Ιταλίας, θα εγκαινιαστεί επίσημα μεγάλη αναδρομική έκθεση του Διονύση Φωτόπουλου , στο πλαίσιο του 45ου festival dei Due Mondi.
Το Φεστιβάλ των δύο Κόσμων είναι από τα πιο σημαντικά και πλέον ιστορικά φεστιβάλ μουσικής και λυρικού θεάτρου στον κόσμο και ιδρύθηκε, πριν από 45 χρόνια, από τον Τζια Κάρλο Μενόττι.

Η έκθεση περιλαμβάνει μακέτες, κοστούμια, φωτογραφίες και σχέδια από επιλεγμένες δουλειές του Δ. Φωτόπουλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οργανώθηκε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη της Ανώνυμης Εταιρείας Προβολής της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001- 2004.
Η ευρωπαϊκή περιοδεία της έκθεσης τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, στη σειρά εκθέσεων "μεγάλοι ευρωπαίοι σκηνογράφοι" (έχουν ήδη παρουσιαστεί οι Σβομπόντα, Νταμιάνι, Μινκς, Λουτσάτι, Πούιγκσέρβερ, και Φριτζέριο).
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου.