Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

02.07.2002
Η ομάδα σύγχρονου χορού Πρόσχημα ιδρύθηκε το 1996 από τέσσερις απόφοιτους του Laban Center for Movement & Dance του Λονδίνου: την Όλια Ιωάννου, τη Μαρία Κολιοπούλου, τη Δήμητρα Κρητικίδη και την Άννα Μιμή.
Το 2001, στον πυρήνα της ομάδας προστέθηκε η Στέλλα Ζάνου, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Έχει παρουσιαστεί στα θέατρα Φούρνος, Εργοστάσιο, Ανοιχτό Θέατρο, Κνωσός, θέατρο Αγ. Σώστη - Δήμου Αθηναίων, στο δημοτικό θέατρο Χαλκίδας, στα εγκαίνια του Αττικού Μετρό, στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στους Κυλινδόμυλους Σαραντόπουλου, στο Φεστιβάλ Videodance "Il coreografo eletronico" στη Νάπολι και στο Φεστιβάλ TanzQuartier στη Βιέννη. Το καλοκαίρι του 2002 θα συμμετέχει στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την παραγωγή της X-(Albee).

Aναζητώντας συνεχώς νέες εκφραστικές διόδους, το 2001 ξεκίνησε μία σειρά συνεργασιών με χορογράφους από το εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα δημιουργεί το έδαφος για πρωτοποριακές μεθόδους και νέες χορογραφικές προσεγγίσεις στο σύγχρονο χορό στην Ελλάδα.

Το Πρόσχημα αποτελεί μοναδικό χώρο δημιουργικής ανταλλαγής, καλλιτεχνικής έκφρασης και επικοινωνίας. Την ομάδα πλαισιώνουν καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής, των εικαστικών τεχνών, του video, της σκηνοθεσίας και της φωτογραφίας.