Ελληνικές πινελιές στο Πεκίνο

31.03.2008
Η προβολή της ελληνικής εικόνας στον κόσμο! Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της έκθεσης με τίτλο «Εxperiencing Greece: Travels through an enchanted landscape», που οργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, και η οποία παρουσιάζεται από αύριο μέχρι και τις 15 Απριλίου, στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Πεκίνο.
Η προβολή της ελληνικής εικόνας στον κόσμο!

Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της έκθεσης με τίτλο «Εxperiencing Greece: Travels through an enchanted landscape», που οργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η οποία παρουσιάζεται από αύριο μέχρι και τις 15 Απριλίου, στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Πεκίνο.

Η έκθεση, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίρις Κρητικού, αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στο πεδίο της ζωγραφικής αναπαράστασης στην ελληνική εικαστική σκηνή, προτείνοντας τη συναρπαστική θέαση ενός καθημερινού περιβάλλοντος με πυκνές ιστορικές μνήμες, όπως αυτό γίνεται υποκειμενικά αντιληπτό από τους 31 καλλιτέχνες που μετέχουν.

Ανάμεσά τους οι Δάφνη Αγγελίδου, Ζωγραφιά Αδαμοπούλου, Χρύσα Βεργή, Εριέττα Βορδώνη, Κωστής Γεωργίου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Σταύρος Ιωάννου, Χρίστος Καράς, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Χρόνης Μπότσογλου, Δημήτρης Μυταράς, Γιώργος Ρόρρης, Παύλος Σάμιος, Βασίλης Σπεράντζας, Νίκος Στεφάνου, Παναγιώτης Τέτσης, Παναγιώτης Τούντας, Αλέκος Φασιανός, Μανώλης Χάρος κ.ά.

Τα αστικά τοπία όπου τα σύγχρονα τοπία συνομιλούν με τα αρχαία μνημεία, οι εσωτερικοί χώροι, τα εργαστήρια και τα μοντέλα που κατοίκησαν με τη σειρά τους τα εργαστήρια των ζωγράφων, η ελληνική ύπαιθρος με τις κηλίδες και τα σταξίματα των χρωμάτων που υπαινίσσονται σταροχώραφα και πευκώνες, τα παράλια τοπία των νησιών με τα ρευστά περιγράμματα και τα φαιά κτίσματα, οι εναλλασσόμενες αποχρώσεις κι οι ερμηνείες του θαλασσινού μπλε, συχνά έμπλεου κολυμβητών κι εραστών του θέρους, οι συμβολικές αινιγματικές φιγούρες που συνομιλούν με τις χυμώδεις νεκρές φύσεις, οι αναμνήσεις μιας επίγειας μυθολογίας αφήνοντας πίσω τους ίχνη ανεξίτηλα συνθέτουν την ουσία ενός μαγικού τόπου.

Εκείνου που ξετυλίγεται στην έκθεση «Εxperiencing Greece» για να χαρίσει μια γεύση - εμπειρία από Ελλάδα στους επισκέπτες της στο Πεκίνο.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ.