Ο Τhomas Brussig στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

15.04.2008
Ο συγγραφέας του «Ήρωες σαν κι εμάς» (Εκδόσεις Καστανιώτη), Thomas Brussig, στη Γερμανική Σχολή Αθηνών την Πέμπτη 17 Απριλίου 2008.
Τι/Πού: Ο Τhomas Brussig στη Γερμανική Σχολή Αθηνών ? Dörpfeld-Gymnasium (αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής, Δημοκρίτου & Ζηρίδη, Παράδεισος Αμαρουσίου)
Πότε: Πέμπτη 17 Απριλίου 2008, 19:30
Είσοδος ελεύθερη // Τηλ.: 210 6199261

Ο συγγραφέας Thomas Brussig, γεν. το 1965 στο τότε Ανατολικό Βερολίνο, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων και ως μεταφορέας επίπλων και ως λαντζιέρης και ως πορτιέρης μουσείων και ξενοδοχείων. Στο λογοτεχνικό χώρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1991 με το μυθιστόρημα «Wasserfarben» και με ψευδώνυμο. Τέσσερα χρόνια αργότερα εκδόθηκε το «Ήρωες σαν κι εμάς» (κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη). Το τρίτο του μυθιστόρημα «Am kürzeren Ende der Sonnenallee» έγινε το 1999 bestseller, αλλά και η κινηματογραφική επιτυχία της χρονιάς σε σκηνοθεσία του Leander Haussmann.

O Thomas Brussig έγραψε επίσης το σενάριο για την ταινία NVA (συνέχεια της Sonnenallee) του ίδιου σκηνοθέτη που βγήκε στις αίθουσες το 2005 ενώ συνεργάστηκε και με τον Edgar Reitz στο σενάριο της ταινίας (και τηλεοπτικής σειράς) «Πατρίδα 3».

Το τελευταίο του μυθιστόρημα, που μόλις κυκλοφόρησε, «Schiedsrichter Fertig» έχει χαρακτηριστεί ήδη ως το «καλύτερο βιβλίο της χρονιάς για το ποδόσφαιρο»: «Βλέπεις το ποδόσφαιρο με άλλα μάτια», αν έχεις διαβάσει αυτό το βιβλίο.

Αφηγούμενος ιστορίες για τη γερμανική επανένωση, για τη δώθε και κείθε πλευρά του Τείχους και τους Βερολινέζους αντιήρωες, ο Thomas Brussig συναρπάζει και ψυχαγωγεί όσο κανένας άλλος.

(σε γερμανική γλώσσα)