Πέντε Εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας

16.04.2008
Eνενήντα έργα από την περίφημη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, τη σημαντικότερη συλλογή Ρωσικής Πρωτοπορίας στον κόσμο που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1900 ως το 1943 παρουσιάζονται μέσα από αυτήν την πρωτότυπη παραγωγή που είναι σχεδιασμένη ειδικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Eνενήντα έργα από την περίφημη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, τη σημαντικότερη συλλογή Ρωσικής Πρωτοπορίας στον κόσμο, που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 1900 ως το 1943, παρουσιάζονται μέσα από αυτή την πρωτότυπη παραγωγή - σχεδιασμένη ειδικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η έκθεση με τίτλο "Πέντε Εποχές της Ρωσικής Πρωτοπορίας" περιλαμβάνει ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα της συλλογής, από καλλιτέχνες όπως οι: Malevich, Popova, Tatlin, Rochenko, Nikritin, Lissitzky, κ.ά., καθώς και Το Δωμάτιο του Συλλέκτη, με προσωπικά αντικείμενα του συλλέκτη Γιώργου Κωστάκη, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Θα συνοδεύεται από πρόγραμμα διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Χωρίζεται δε σε πέντε ενότητες, που παρουσιάζουν τις ρηξικέλευθες και τολμηρές αισθητικές περιπέτειες που συνέβησαν στη Ρωσία, μεταβάλλοντας με τη δυναμική και την τόλμη τους την ιστορία της Τέχνης του 20ου αιώνα.

Τίτλοι ενοτήτων:
Τα Χρόνια Πριν
Τα Ταξιδιωτικά Χρόνια
Τα Μυστικιστικά Χρόνια
Τα Ιδεολογικά Χρόνια
Τα χρόνια Μετά

Η έκθεση εντάσσεται, επίσης, στο παράλληλο πρόγραμμα της Art Athina.
Χώρος: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Ημερομηνίες: Eγκαίνια 14/05, διάρκεια ως τον Οκτώβριο 2008.