"Mnemonic" στη Θεσσαλονίκη

29.10.2002
Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη,ο διεθνούς φήμης αγγλικός θίασος Theatre de Complicite, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, παρουσιάζει από τις 31 Οκτωβρίου 2002 και για τέσσερις μόνο βραδιές την παράσταση Mnemonic, που έχει τιμηθεί με 9 σημαντικά θεατρικά βραβεία κι έχει ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα διεθνή φεστιβάλ.
Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη,ο διεθνούς φήμης αγγλικός θίασος Theatre de Complicite, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, παρουσιάζει από τις 31 Οκτωβρίου 2002 και για τέσσερις μόνο βραδιές ένα θέαμα ατμοσφαιρικό, συναρπαστικό και μυστηριώδες, το οποίο συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό και την κριτική, σε όλους τους σταθμούς της διεθνούς του περιοδείας: την παράσταση Mnemonic, που έχει τιμηθεί με 9 σημαντικά θεατρικά βραβεία κι έχει ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα διεθνή φεστιβάλ.
Το Mnemonic είναι μια παράσταση για τη μνήμη: πώς χρησιμοποιούμε τις αναμνήσεις μας, τι επιλέγουμε να θυμόμαστε, τι να ξεχάσουμε και γιατί; Άλλοτε με νοσταλγία, άλλοτε με χιούμορ, οι ετερόκλητοι ήρωες του Mnemonic ταξιδεύουν στο παρελθόν, που μπορεί να είναι δικό τους ή κλεμμένο από άλλους. Αποσπασματικές ιστορίες αναδιπλώνονται, επαναλαμβάνονται και περιστρέφονται σαν την ίδια μας τη μνήμη.
Η παράσταση είναι στην αγγλική γλώσσα και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του British Council και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Σκηνοθεσία: Simon McBurney
Σκηνικά: Michael Levine
Κοστούμια: Christina Cunningham
Ήχος: Christopher Shut