Μόνο το Σεξ δεν φτάνει

22.02.2011
Όταν η 14χρονη Έμα απέρριπτε τον Άνταμ, κανείς από τους δύο δεν είχε ιδέα τι είναι το σεξ. Χρόνια αργότερα όμως, τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην όταν οι δυο τους βρεθούν μαζί στο κρεβάτι, απολαμβάνοντάς το δεόντως. Δεδομένου μάλιστα πως η Έμα είναι αλλεργική στις δεσμεύσεις και ο Άνταμ τις έχει προ πολλού απαρνηθεί από την καθημερινότητά του, συμφωνούν από κοινού να μη βάλουν καθόλου συναίσθημα και απλά να απολαύσουν τις σαρκικές ηδονές. Πολύ σύντομα όμως ο Άνταμ αρχίζει να ερωτεύεται την Έμα κι έτσι τα πράγματα περιπλέκονται.

Το βασικό ερώτημα που θέτει η ταινία -αν αποφασίσουμε να την πάρουμε σοβαρά, παρότι η ίδια δεν βοηθάει και τόσο- είναι το εξής: Μπορούν δύο φίλοι να κάνουν σεξ χωρίς να μπει ο έρωτας στη μέση; Προφανές, θα πείτε. Είμαστε στον 21ο αιώνα, γύρω στα 50 χρόνια μετά την σεξουαλική απελευθέρωση άρα δύο άνθρωποι, ακόμη και δυο φίλοι, μπορούν να πέσουν μαζί στο κρεβάτι και να μην ερωτευτούν την άλλη μέρα το πρωί. Αυτά συμβαίνουν όμως στον πραγματικό κόσμο, γιατί στο σύμπαν της ταινία "Μόνο Το Σεξ Δεν Φτάνει" - όπως έσπευσε να μας πληροφορήσει ο Έλληνας διανομέας.

Ο Άστον Κούτσερ με την Νάταλι Πόρτμαν έχουν ένα είδος χημείας που αποκτά ενδιαφέρον στην μεγάλη οθόνη αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να κουβαλήσουν όλη την -υπερσυντηρητική στον πυρήνα της- ιστορία, που αρχίζει να ασθμαίνει κάπου στα μισά της διαδρομής. Κι αν η ιδέα του αταίριαστου ζευγαριού στο οποίο το ένα από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη αποφεύγει την δέσμευση μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό υλικό για κομεντί (βλέπε "500 Μέρες Με Τη Σάμερ"), δεν συμβαίνει το ίδιο όταν το αρχικό κόνσεπτ αρχίζει να μπάζει νερά. Θέλοντας να είναι φευγάτο για να προσελκύσει τους singles αλλά και αγαπησιάρικο γιατί και τα ζευγάρια έχουν ψυχή, το φιλμ μετατρέπεται σε ένα μπάσταρδο συνονθύλευμα βαρεμάρας με μερικές σκηνές δήθεν καυτού σεξ. Ευτυχώς, καταλήγει να είναι τόσο ευκολοξέχαστο που ούτε ο ίδιος ο Ιβάν Ράιτμαν ("Ghostbusters") θα θυμάται ότι το σκηνοθέτησε, για να έρχεται σε δύσκολη θέση.

Φαίδρα Βόκαλη