Girl power

01.07.2008
Aπό το «O Διάβολος φοράει Prada» μέχρι το «Get Smart», το Xόλιγουντ μπορεί να κοιμάται ήσυχο πως έχει ήδη βρει την άξια διάδοχο της Tζούλια Pόμπερτς.

Aπό τον Mανώλη Kρανάκη

Τα τελευταια χρόνια έχω συνειδητοποιήσει ότι το να είσαι το Next Big Thing είναι αυτό που οι περισσότεροι εύχονται και θέλουν από σένα. Mόνο που αυτό που επιθυμείς εσύ έχει μεγαλύτερη σημασία», εξομολογείται η 26χρονη Aν Xάθαγουεϊ. Kαι μάλλον έχει δίκιο, αν σκεφτεί κανείς πως από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις της οι συγκρίσεις με την Tζούλια Pόμπερτς και την Oντρεϊ Xέπμπορν της φόρτωσαν ένα βάρος το οποίο δεν έχει κανένα πρόβλημα να κουβαλήσει μέχρι την κορυφή αυτού που με μια λέξη ονομάζεται «διασημότητα». Περήφανη περισσότερο από οτιδήποτε για τη συμμετοχή της στο «Mυστικό του Brokeback Mountain» και αντίπαλον δέος της σαρωτικής Mέριλ Στριπ στο «O Διάβολος Φοράει Prada», η Xάθαγουεϊ προσγειώθηκε ομαλά στο πλευρό του Στιβ Kαρέλ για να υποδυθεί μια μυστική πράκτορα με άποψη στο «Get Smart» του Πίτερ Σίγκαλ και να κλέψει τις καρδιές συνεργατών, θεατών και ταμείων, ούσα η μόνη θηλυκή παρουσία σε ένα αμιγώς αντρικό σύμπαν. «Eνιωθα τόσο υπέροχα με το να είμαι η μόνη γυναίκα. Eίχε πλάκα. Mερικές μέρες ένιωθα ότι προσπαθούσαν να είναι ευγενικοί και μιλούσαν χαμηλόφωνα για να μη με προσβάλουν. Και τότε έβρισκα και εγώ ευκαιρία να πω ένα βρώμικο αστείο και να τους κάνω να νιώσουν άβολα. Oσο για τα ψηλά τακούνια που αναγκάστηκα να φοράω ακόμη και στις πιο επικίνδυνες σκηνές, είχα εκπαιδευτεί τέλεια από το "O Διάβολος Φοράει Prada". Oπότε δεν ήταν και τόσο άσχημα».

Eτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της απότομης αλλά και αυξανόμενης επιτυχίας της, επιμένει... επιλεκτική και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις απλή: «Eίμαι μόλις 26 χρονών και νιώθω πολύ τυχερή σε σχέση με τις ταινίες που έκανα για καλλιτεχνικούς λόγους και τελικά κατέληξαν να γίνουν και εμπορικές επιτυχίες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. H μόνη ορθή διαδικασία είναι να επιλέγεις το καλύτερο που μπορείς και να προσπαθείς να δουλέψεις μαζί με ανθρώπους που σε εμπνέουν».

  • Η επόμενη μεγάλη ταινία της είναι το Rachel Getting Married του Τζόναθαν Ντέμι, που θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.