Παγκόσμια Εισβολή

30.03.2011
Εδώ και πολλά χρόνια καταγράφονται εμφανίσεις UFO σε όλο τον κόσμο - στο Μπουένος Άιρες, τη Σεούλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα. Αυτό όμως που θα συμβεί το 2011 υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια μιας απλής εμφάνισης και εξελίσσεται σε τρομακτική πραγματικότητα, όταν εξωγήινες δυνάμεις επιτίθενται στη Γη.

Εξωγήινοι καταλαμβάνουν το Λος Αντζελες και ο αμερικανικός στρατός αμύνεται σε ένα κινηματογραφικό πανδαιμόνιο μιλιταριστικών υπερβολών και μελοδραματικής κενότητας.

Αξίζει πραγματικά να προσπαθήσει να δει κανείς ολόκληρη αυτή την ταινία που ξεπερνάει τα όρια του σινεμά και πλησιάζει την πολεμική προπαγάνδα. Μέσα στο απελπιστικά προβλέψιμο πλαίσιο της υποτιθέμενης επιστημονικής φαντασίας, δεν διασώζεται παρά μονάχα η πολεμική υπεροχή του αμερικανικού στρατού.

Αμετρητες εκρήξεις, κλάμα, δράμα και φτηνό θέαμα ειδικών εφέ, ολοκληρώνουν ένα -δήθεν κάμερα στο χέρι- βιντεοκλίπ κοινοτοπιών και καταστροφών. Φυσικά οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι ηρωικοί, ατρόμητοι, αλτρουιστές και ευγενείς, ενώ οι κακοί εισβολείς θα συντριβούν παρά την τεχνολογική τους ανωτερότητα.

Αχ πόσο έχω νοσταλγήσει τους ειρηνικούς εξωγήινους του Ε.Τ. και των Στενών Επαφών!

Ορέστης Ανδρεαδάκης