DOS. Μια Ιστορία Αγάπης Από Την Ανάποδη

31.08.2011
Στη Βαρκελώνη συναντιούνται και ερωτεύονται ο Héctor και η Nerea απ’ τη Μαδρίτη... ο Ιππόλυτος και η Φαίδρα απ’ την Αθήνα. Έπρεπε να βρεθούν στη Βαρκελώνη, χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, για να ενωθούν. Στην πόλη όπου χαμένες ψυχές συναντιούνται. Όπως η Talia από την Ανδαλουσία, ο Apolo από τη Βενεζουέλα, η Ariadna από την Ελλάδα, μια άγνωστη από τη Γαλλία, ένας τραγουδιστής από ποιος ξέρει που...

Δύο ζευγάρια που συναντήθηκαν για πρώτη φορά και ερωτεύτηκαν στη Βαρκελώνη χωρίζουν. Η Φαίδρα αφήνει τον Ιππόλυτο. Η Νερέα θέλει ν' αφήσει τον Εκτορ γιατί η σχέση τους έχει φτάσει σε τέλμα. Οι μεν είναι Ελληνες, οι δε Ισπανοί... Με έκδηλο σκηνοθετικό σφρίγος και πληθώρα ιδεών στην κινηματογράφηση, ο Στάθης Αθανασίου υπογράφει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Χειρίζεται άψογα το παιχνίδι με τον χρόνο, τα φλας μπακ της αφήγησης, εν προκειμένω, εμπλουτισμένα με αποσπάσματα από θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα, και τις απαιτήσεις μιας διεθνούς παραγωγής που στήθηκε σε Αθήνα και Βαρκελώνη. Οχι όμως και το βάθος του σεναρίου του, που αναλώνεται και εξαντλείται από νωρίς γύρω από την επιφανειακή παρατήρηση των σχέσεων των δύο φύλων, μειονέκτημα που οξύνεται από το έντονο στιλιζάρισμα των πλάνων και τα αταίριαστα, κατά την προσωπική μας άποψη, ζευγάρια των ηθοποιών.

Άντα Δαλιάκα