Crazy, Stupid, Love

12.09.2011
Λίγο μετά τα σαράντα του, ο κουμπωμένος και καθώς πρέπει Καλ Γουίβερ (Στιβ Καρέλ) ζει το όνειρο… έχει μια καλή δουλειά, ένα ωραίο σπίτι, καταπληκτικά παιδιά και είναι παντρεμένος με την παιδική του αγάπη. Όταν όμως μαθαίνει ότι η σύζυγός του, Έμιλι (Τζούλιαν Μουρ), όχι μόνο τον απάτησε αλλά θέλει και διαζύγιο, η τέλεια ζωή του καταρρέει.

Ο πανταχού παρών φέτος Ράιαν Γκόσλινγκ, που έχει γίνει γνωστός για τους συνήθως έντονους δραματικούς ρόλους που αναλαμβάνει, δείχνει για άλλη μια φορά το πόσο έξυπνα διαλέγει ρόλους: για την πρώτη του απόπειρα σε κωμωδία, διάλεξε ένα πρότζεκτ γεμάτο από καλούς ηθοποιούς και σενάριο που, αν και ρομαντική κομεντί, τουλάχιστον δεν υποτιμά την νοημοσύνη του θεατή.

Στηριζόμενο σε αυτό ακριβώς το δυνατό καστ, το σκηνοθετικό δίδυμο Γκλεν Φικάρα και Τζον Ρέκουα βγάζει αρκετό ζουμί από το ήδη αρκετά πάνω από το συνηθισμένο πνευματώδες σενάριο, που διασκεδάζει με τα πολλά πρόσωπα και τις διάφορες φάσεις της ερωτικής ζωής που αντιπροσωπεύουν. Ειδικά η πετυχημένη ένωση των χαρακτήρων του προικισμένου στην κωμωδία Στιβ Καρέλ με αυτόν του Ράιαν Γκόσλινγκ, δίνει μια σπιρτάδα στις σκηνές τους και απογειώνει όλη συνολικά την ταινία, με την πολύτιμη βοήθεια από Τζουλιάν Μουρ και το άλλο ανερχόμενο αστέρι, Έμμα Στόουν, ερμηνείες που τελικά αποζημιώνουν και για το αχρείαστα γλυκανάλατο και κάπως διδακτικό φινάλε – γιατί πάντα πρέπει να παίζει ένας λόγος-κήρυγμα για την πραγματική αγάπη;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ