Θούλη Δοσίου - Stranger than science fiction

25.07.2007
Φωτογράφος, κτηνίατρος ή ψυχολόγος; Αναποφάσιστη όπως κάθε φυσιολογική 18χρονη, μπαίνοντας στο Χάρβαρντ, η Θούλη αποφάσισε να δοκιμάσει λίγο απ όλα.

Φωτογράφος, κτηνίατρος ή ψυχολόγος; Αναποφάσιστη όπως κάθε φυσιολογική 18χρονη, μπαίνοντας στο Χάρβαρντ, η Θούλη αποφάσισε να δοκιμάσει λίγο απ όλα. Το πώς κατέληξε να σπουδάσει κινηματογράφο με τον Μακαβέγιεφ είναι μια άλλη ιστορία...

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία της πάντως, που βρέθηκε στη Δράμα πριν από εφτά χρόνια («Το Γκρίζο Φρούτο») ήταν προϊόν ενός μεταπτυχιακού στο UCLA, που την απορρόφησε στο επαγγελματικό δυναμικό του και την κρατάει δέσμια μιας εξαιρετικά ασυνήθιστης ενασχόλησης: η Θούλη και η ομάδα της εργάζονται για το UCLA Center For International Medicine, σκηνοθετώντας εκπαιδευτικές/ επιστημονικές ταινίες για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο, από τη Διεθνή Επιτροπής Διάσωσης (International Rescue Committee) μέχρι τον ΟΗΕ.

To πιο ασυνήθιστο project που έχει αναλάβει ως τώρα είναι σίγουρα το «Viral Τhread», μια 15λεπτη ταινία δράσης με θέμα μια επιδημία ευλογιάς στο Λος Αντζελες! Το «Σπίτι Με Τις Ελιές», η πρώτη προσωπική της ταινία που γύρισε στην Ελλάδα (με συμμετοχές στην Κλερμόν Φεράν, τα Φοιτητικά Οσκαρ και πολυάριθμα φεστιβάλ) μπορεί να μην κατάφερε ακόμα να την πείσει να επιστρέψει για πάντα στα πάτρια εδάφη, αλλά πέτυχε κάτι πολύ πιο σημαντικό: να συμφιλιώσει τις δυο ζωές της, στην Ελλάδα και στην Αμερική, που μέχρι τώρα έμοιαζαν να κατοικούν σε διαφορετικά ημισφαίρια του εγκεφάλου της!