Τόνι Κολέτ - Μωσαϊκή Ζωή

25.07.2007
Μία από τις καλύτερες ηθοποιούς που έβγαλε η Αυστραλία. Τα τελευταία δύο χρόνια, επιπλέον, μία από τις καλύτερες τραγουδοποιούς - τραγουδίστριες που έβγαλε η Αυστραλία.

Ποια είναι

Μία από τις καλύτερες ηθοποιούς που έβγαλε η Αυστραλία. Τα τελευταία δύο χρόνια, επιπλέον, μία από τις καλύτερες τραγουδοποιούς - τραγουδίστριες που έβγαλε η Αυστραλία. Στα τριάντα πέντε της χρόνια και, έστω και χωρίς τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα την εδραιώσει στο πάνθεον των σταρ, έχει δώσει αξιοσημείωτες ερμηνείες - από αυτή στο «Η Μίριελ Παντρεύεται» μέχρι τη «Little Miss Sunshine» (μια διαδρομή που περνάει οπωσδήποτε και από τις «Ωρες» και την «Εκτη Αίσθηση», για την οποία προτάθηκε και για Οσκαρ β* ρόλου), με τις οποίες έχει δημιουργήσει το δικό της κοινό... Οσοι αγαπούν την Τόνι Κολέτ, το κάνουν με πάθος και αφοσίωση.

Γιατί να την προσέξουμε

Εχει έναν υπέροχο δίσκο στην αγορά («Βeautiful Awkward Ρictures») εδώ και ενάμιση χρόνο, ο οποίος περιμένει ακόμα ανυπόμονα να ανακαλυφθεί. Με τον σύζυγό της Ντέιβ Γκαλαφάσι επιμελείται τις συνθέσεις και με την μπάντα της, τους Finish, αποτραβιέται στη φάρμα της για να δημιουργήσουν, ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για τις ταινίες της.

Η αλήθεια είναι ότι

Τραγούδια σαν το «Μosaic Life» δεν βγαίνουν κάθε μέρα. Η Κέι Ντι Λανγκ θα σκότωνε να το συμπεριλάβει στο ρεπερτόριό της και νέες τραγουδοποιοί από τις επαρχίες του Νέου Κόσμου δεν είναι καν κοντά στο να συλλάβουν το μεγαλείο του.

Μας απασχολεί γιατί

Πρωταγωνιστεί δίπλα σε ένα εντυπωσιακό γυναικείο καστ (Μέριλ Στριπ, Γκλεν Κλόουζ, Νατάσα Ρίτσαρντσον, Βανέσα Ρεντγκρέιβ...) στην «Τελευταία Νύχτα» του Λάγιος Κολτάι στο ρόλο κόρης - αδελφής, αλλά και στο «Like Μinds» του Γκρέγκορι Ριντ, στο ρόλο της ψυχιάτρου που εξετάζει το φόνο ενός έφηβου από συνομήλικό του.

Τι γίνεται

Κοσμογονία όταν ανακαλύπτει το μυστικό της μητέρας της.

Τι να περιμένουμε

Ακόμη μία ερμηνεία - κέντημα, δείγμα της ερμηνευτικής δύναμης της Τόνι Κολέτ στην «Τελευταία Νύχτα», όπου αναμένονται δάκρυα μέχρι μουσκέματος.