Η Ανατολή του Σκότους

10.10.2007
Μια σκοτεινή περιπέτεια φαντασίας, που αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά από τη δημοφιλή σειρά βιβλίων "The Dark is Rising" της Σούζαν Κούπερ. Ο νεαρός Ουίλ Στάντον μαθαίνει πως είναι ο τελευταίος μιας ομάδας πολεμιστών, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τις ζωές τους στην καταπολέμηση των δυνάμεων του Σκότους.

Ο νεαρός Ουίλ Στάντον μαθαίνει πως είναι ο τελευταίος μιας ομάδας πολεμιστών, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τις ζωές τους στην καταπολέμηση των δυνάμεων του Σκότους. Ταξιδεύοντας μπροστά και πίσω στο χρόνο, ο Ουίλ ακολουθεί μια σειρά μυστηριωδών στοιχείων και έρχεται αντιμέτωπος με το κακό. Το Σκότος έχει αρχίσει να αναδύεται και το μέλλον του κόσμου βρίσκεται στα χέρια του Ουίλ...

H ταινία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά από τη δημοφιλή σειρά βιβλίων "The Dark is Rising" της Σούζαν Κούπερ και δεν είναι τίποτα άλλο από μία wanna be επιτυχία τύπου «Χάρι Πότερ», «Αρχοντα Των Δακτυλιδιών» κ.λ.π.

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος για τον οποίο αναγκαστήκαμε να δούμε μία ατελείωτη παρέλαση όλων των ειδών των κλισέ, των αναμενόμενων ανατροπών και των απλοϊκών κορυφώσεων. Ταξίδια και διακτινίσεις μέσα στο χρόνο, περίεργα και εξώκοσμα πλάσματα και ασύλληπτες μορφές κακών μάχονται ενάντια στον ένα και μοναδικό εκλεκτό που παλεύει να σώσει τον κόσμο με τον πιο...πολυ- ιδωμένο τρόπο!

Γεωργία Οικονόμου