Ένα Τραγούδι Για Τον Αργύρη

23.10.2007
μία ταινία για τη συγκινητική ιστορία της ζωής του Αργύρη Σφουντούρη με φόντο τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα τα τελευταία πενήντα χρόνια, από την Γερμανική Κατοχή και τον Εμφύλιο μέχρι τη Μεταπολίτευση.

Μία ταινία για τη ιστορία της ζωής του Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος σε ηλικία 4 ετών, στις 10 Ιουνίου του 1944, στη σφαγή του Διστόμου από τους Γερμανούς, είδε να σκοτώνονται οι γονείς του, 30 συγγενείς του και οι 218 κάτοικοι του χωριού.

Με φόντο τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα τα τελευταία πενήντα χρόνια, από την Γερμανική Κατοχή και τον Εμφύλιο μέχρι τη Μεταπολίτευση, η ταινία «ακολουθεί» τον Αργύρη Σφουντούρη στη μεγάλη περιπέτεια της ζωής του.

Tο ντοκιμαντέρ, παρά τη αδικαιολόγητα μεγάλη του διάρκεια, μας μεταφέρει ρεαλιστικά το κλίμα της μεταπολεμικής Ελλάδας και αποδίδει με συγκινητικό τρόπο φόρο τιμής σ΄έναν θαυμάσιο άτομο. Μια ταινία για την αντιμετώπιση του προσωπικού θρήνου και του ιστορικού χρέους, για τις φαινομενικά άλυτες δυσκολίες μίας πραγματικής συμφιλίωση. Ένα ταξίδι στην αναζήτηση της προσωπικής γαλήνης.

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ