Κοτόπουλο με σάλτσα "Mole"

03.02.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

  • 4 μπούτια κοτόπουλο μεγάλα ή 8 μικρά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά καυτερή μικρή ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού τσίλι σκόνη καυτερή
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουτ. γλυκού κόλιαντρο ξερό τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 15 γρ. σοκολάτα μαύρη
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι μπίρα μαύρη
  • 1/4 φλιτζανιού σταφίδες
  • 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι

Eκτέλεση

Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, το βάζουμε σε πιάτο και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα δυο είδη πιπεριάς για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τις σταφίδες, το αμύγδαλο, το σουσάμι, τη ζάχαρη, τον ζωμό και την μπίρα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Πολτοποιούμε όλα τα συστατικά στο μίξερ, προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα, και λιώνουμε τη σάλτσα για 1 λεπτό. Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τη σάλτσα, αλάτι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε με ρύζι.