Osso Bucoo με σοκολάτα

11.01.2011
Συνταγή από το Περού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κομμάτια μοσχαρίσιο Osso Bucco (περίπου 700 γρ.), το ένα μαζί με το κόκαλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη χωρίς σπόρια
  • 1/4 φλιτζανιού καρότο σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή μοσχάρι
  • 1 κονσέρβα ντομάτα
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι ολόκληρο
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 3 κουτ. σούπας σοκολάτα μαύρη ψιλοκομμένη

Eκτέλεση

Σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά για να πάρει χρώμα. Βάζουμε το κρέας σε πιάτο. Σοτάρουμε στο λάδι του το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, τα καρότα και το σκόρδο για 8 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το μισό υγρό. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα το κρέας, τα λαχανικά, τον ζωμό, την ντομάτα, τα αρωματικά, το μπαχάρι, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο για 90 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ξεσκεπάζουμε και βράζουμε για 90 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει. Βάζουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.