Βάτος αχνιστός

13.01.2011

Yλικά

  • 1½ κιλό βάτο φρέσκο ή σαλάχι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 καρότο μικρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε ψιλές φέτες
  • ½ ποτήρι ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • αλάτι

EKTEΛEΣH

Σοτάρουμε το καρότο και την πιπεριά κομμένα σε φέτες σε μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ψάρι, ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά περίπου. Τέλος, ρίχνουμε λεμόνι και άνηθο και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμη.